Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρα δικηγόρων- Κοντονή για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου της Αθήνας

«Με τι χρήματα θα φτιαχτούν τα καινούργια Πρωτοδικεία; Εδώ δεν έχουν φωτοτυπικό χαρτί» είπε ο Δ. Βερβεσσός, καλώντας τον Σταύρο Κοντονή να απαντήσει.

Κόντρα δικηγόρων- Κοντονή για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου της Αθήνας

Εντείνεται η διαμάχη των δικηγόρων της Αθήνας με το υπουργείο Δικαιοσύνης με σημείο αιχμής την εξαγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης για τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Ο ΔΣΑ αποφάσισε να γίνει δημοψήφισμα επί του θέματος το οποίο θα διεξαχθεί στις 5, 6, 7, 8 και 11 Ιουνίου.

Κάλπες θα στηθούν στην Ευελπίδων, στο Εφετείο, αλλά και στον Δικηγορικό Σύλλογο, προκειμένου το σώμα των δικηγόρων να τοποθετηθεί και δια της ψήφου του στην κυβερνητική πρόθεση για διάσπαση του Πρωτοδικείου της Ευελπίδων σε δύο ακόμη Πρωτοδικεία.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, έθεσε στον Σταύρο Κοντονή μία σειρά ερωτημάτων, δίνοντας στοιχεία για τις τραγικές όπως είπε ελλείψεις που υπάρχουν σήμερα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

«Αναρωτιέμαι που θα βρεθούν τα χρήματα για την σύσταση των δύο νέων Πρωτοδικείων» είπε ο Δημήτρης Βερβεσός, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η επίμαχη εξαγγελία συνδέεται με τις αυτοδιοικητικές και τις βουλευτικές εκλογές.

«Αυτήν τη στιγμή στο Πρωτοδικείο υπάρχουν 27 κενές θέσεις δικαστών ενώ συνολικά, εάν συμπεριλάβει κανείς και εκείνους που βρίσκονται σε άδεια, τα κενά φθάνουν τα 51. Οι ελλείψεις σε δικαστικούς υπαλλήλους φθάνουν το 40% των οργανικών θέσεων. Με ποιο έμψυχο υλικό θα φτιάξουμε νέα Πρωτοδικεία;», είπε ο κ. Βερβεσός σημειώνοντας ότι ο γιατρός που βρίσκεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων έχει προσληφθεί από τον ΔΣΑ, ενώ ο σύλλογος είναι αυτός που με δικά του χρήματα αναβαθμίζει το Ίντερνετ στο Πρωτοδικείο.

Σύμφωνα με τον κ. Βερβεσό, το 2016-2017 η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έδωσε 6.400 ευρώ για την αγορά κλιματιστικών και εκτυπωτών, ενώ τα τελευταία χρόνο ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει δαπανήσει περισσότερα από 300.000 ευρώ για αγορά και συντήρηση μηχανημάτων, έπιπλα γραφείου, συντήρηση ασανσέρ, εγκατάσταση και λειτουργία wi-fi.

«Με τι χρήματα θα φτιαχτούν τα καινούργια Πρωτοδικεία; Εδώ δεν έχουν φωτοτυπικό χαρτί» είπε ο Δ. Βερβεσσός, καλώντας τον Σταύρο Κοντονή να απαντήσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v