Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας στον ΠτΔ: Διαπραγματευόμαστε με βάση την εθνική γραμμή

«Θέλουμε να έχουμε λύση που θα αντέξει στο χρόνο», δήλωσε ο πρωθυπουργός πριν τη συνάντηση με τον Πρ. Παυλόπουλο. Υπερασπιζόμαστε σε κάθε της λεπτομέρεια τις βασικές γραμμές της εθνικής γραμμής. Κάλεσμα του ΠτΔ για πολιτική συνεννόηση.

Τσίπρας στον ΠτΔ: Διαπραγματευόμαστε με βάση την εθνική γραμμή

Βρισκόμαστε σε κρίσιμο στάδιο στις διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ για την εξεύρεση λύσης στο ονοματολογικό, τόνισε ο πρωθυπουργός πριν τη συνάντησή του με τον ΠτΔ. «Διαπραγματευόμαστε με μια εθνική γραμμή που έχει διαμορφωθεί εδώ και σχεδόν δυο δεκαετίες και είναι κτήμα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων και ιδίως όσων έχουν κατά καιρούς διαχειριστεί εθνικά θέματα, σημείωσε.

«Μας βαραίνει η ευθύνη της συλλογικής συζήτησης και συνεννόησης. Κάθε βήμα είναι κρίσιμο. Θέλουμε να έχουμε λύση που θα αντέξει στο χρόνο, θα είναι βιώσιμη. Ως εκ τούτου δεν κάνουμε βιαστικές κινήσεις και κυρίως υπερασπιζόμαστε σε κάθε της λεπτομέρεια τις βασικές γραμμές αυτής της εθνικής γραμμής. Δεν είναι άλλη από την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις, κάτι που προϋποθέτει τη συνταγματική αναθεώρηση της ονομασίας, αλλά και τη συνταγματική αναθεώρηση που θα οδηγεί σε εγγυήσεις και εξάλειψη κάθε μορφής αλυτρωτισμού».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση διαχειρίζεται το θέμα με ευθύνη και γι’ αυτό ενημερώνει τις πολιτικές δυνάμεις. Σε κρίσιμα θέματα πρέπει να επιδιώκεται συνεννόηση και συναίνεση.

Από την πλευρά του, ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε πως είναι σημαντική η πρωτοβουλία ενημέρωσης καθώς μπορεί οι πολιτικές δυνάμεις να έχουν τις διαφορές τους, που είναι φυσικές, αλλά τα μεγάλα Εθνικά Θέματα απαιτούν συναίνεση για να αντέχουν στο χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v