Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Kενή περιεχομένου η συζήτηση για όνομα χωρίς «erga omnes»

Παρέμβαση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού με αφορμή το μπαράζ δημοσιευμάτων μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ για το όνομα της γειτονικής χώρας. «Πρέπει να εκπληρωθούν οι δύο βασικές προϋποθέσεις για να υπάρξει συμφωνία».

Τσίπρας: Kενή περιεχομένου η συζήτηση για όνομα χωρίς «erga omnes»

«Κενή περιεχομένου» θεωρεί ο Αλέξης Τσίπρας τη συζήτηση που γίνεται από το πρωί για την ονομασία της ΠΓΔΜ, με αφορμή το μπαράζ σχετικών δημοσιευμάτων. Με αφορμή αυτά, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού προέβη στο εξής σχόλιο:

«Σε σχέση με τα όσα αναφέρονται σε σχετικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, ο Πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου μετά τις συναντήσεις με τον ομόλογό του από την ΠΓΔΜ υπογράμμισε πως "έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της απόστασης, αλλά υπάρχει ακόμα απόσταση να διανυθεί".

Ως εκ τούτου, η συζήτηση για οποιοδήποτε όνομα είναι κενή περιεχομένου, εάν δεν έχουν πρώτα εκπληρωθεί οι δύο βασικές προϋποθέσεις, τις οποίες η κυβέρνηση έχει θέσει, ακολουθώντας την εθνική γραμμή, από την αρχή της διαπραγμάτευσης για το ονοματολογικό.

Δηλαδή ότι:

1. Το erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει συμφωνία.

2. Η υλοποίηση της Συνταγματικής Αναθεώρησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς (ΕΕ - ΝΑΤΟ)».

Βλέπει Παυλόπουλο ο πρωθυπουργός

Οπως ανακοίνωσε επισήμως το Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί αύριο, Σάββατο, στις 09:30 πμ, στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα έχει κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v