Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιπετειώδες «ναι» από ΝΔ-ΔΗΣΥ στην αναβάθμιση των F-16

Στην αρχική ένσταση επί της διαδικασίας ενημέρωσης ο Π.Καμμένος απείλησε με έκτακτο ΚΥΣΕΑ σήμερα. Η συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη με τον Κ. Μητσοτάκη και η λήξη συναγερμού.

Περιπετειώδες «ναι» από ΝΔ-ΔΗΣΥ στην αναβάθμιση των F-16

Η αναβάθμιση των F-16 πέρασε από την διακομματική επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά παρά την αρχική διαφωνία της ΝΔ. Προηγήθηκε συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του δεύτερου στο Κοινοβούλιο, και «απειλή» του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου ότι θα ζητήσει εκτακτη σύγκλιση (σήμερα) του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό.

Με την έναρξη της (κεκλεισμένων των θυρών) συνεδρίασης η ΝΔ έθεσε θέμα για την διαδικασία ενημέρωσης της αντιπολίτευσης που ακολούθησε ο κ.Καμμένος, επειδή, όπως είπε, συζήτησε την αναβάθμιση των μαχητικών στο ΚΥΣΕΑ πριν συνεδριάσει η επιτροπή.

Την απάντηση έδωσε, κατά τις πληροφορίες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών, λέγοντας ότι το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε έχοντας λάβει υπόψη τις τοποθετήσεις που είχαν κάνει ήδη τα μέλη της επιτροπής. Υπενθύμισε επίσης ότι η διαδικασία έγινε με ταχείς ρυθμούς επειδή έληγε η προθεσμία στην ελληνική κυβέρνηση για την απάντηση.

Ο κ.Καμμένος προτίμησε άλλη οδό: “Αφού η ΝΔ και η ΔΗΣΥ συμφωνούν με την αναβάθμιση αλλά θέτουν θέμα διαδικασίας, θα το πάμε από την αρχή. Θα ζητήσω την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ αύριο υπό τον πρωθυπουργό”, είπε, στέλνοντας το μήνυμα “προς όλες τις κατευθύνσεις”.

Η άφιξη Τζ. Πάιατ στο γραφείο του Κ. Μητσοτάκη

Εν μέσω αυτών, ο Αμερικανός πρέσβης κ. Πάιατ έφτασε στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για «προγραμματισμένη από καιρό συνάντηση», κατά την Πειραιώς.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο αρχηγός της ΝΔ διευκρίνισε στον κ. Πάιατ ότι το κόμμα του συμφωνεί με την αναβάθμιση των F-16 και ότι οι επιφυλάξεις οφείλονται στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, ενώ έθεσε, με τη σειρά του, θέμα ενημέρωσης από την κυβέρνηση.

Η περιπετειώδης συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής έληξε με το “ναι” της ΝΔ και της ΔΗΣΥ στην αναβάθμιση των μαχητικών.

Στο Μαξίμου ο Καμμένος

Τις εξελίξεις μετέφερε ο κ. Καμμένος στον Αλέξη Τσίπρα, μεταβαίνοντας εκτάκτως στο Μαξίμου., αλλά… χωρίς να χρειαστεί να ζητήσει έκτακτη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ σήμερα.

Ως προς την πορεία του θέματος, η διακομματική επιτροπής της Βουλής θα συνεδριάσει εκ νέου όταν φτάσει η αμερικανική απάντηση στις προτάσεις της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v