Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ συγκαλεί ο Α. Τσίπρας

Ενημέρωση για την πορεία της διαπραγμάτευσης και την καθυστέρηση στα προαπαιτούμενα. Στην ατζέντα η εκλογολογία και οι πολιτικές εξελίξεις.

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ συγκαλεί ο Α. Τσίπρας

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεδριάσει το μεσημέρι (1 μ.μ.) υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί η πορεία της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ενώ θα γίνει ενημέρωση για σημεία της συμφωνίας εξόδου από το μνημόνιο, καθώς οι θεσμοί έχουν δώσει τις πρώτες παρατηρήσεις πάνω στο αναπτυξιακό σχέδιο που τους παρουσίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Αναφορά θα γίνει και στην καθυστέρηση που έχει ήδη σημειωθεί στο κλείσιμο των 88 προαπαιτουμένων, η οποία προκάλεσε τη νέα εντολή του Μαξίμου προς τους υπουργούς για «τρέξιμο».

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες πάντως ορισμένα από τα προαπαιτούμενα (π.χ. το καζίνο στο Ελληνικό) θεωρείται ότι είναι αδύνατον να «κλείσουν» εντός προθεσμίας και, σε συμφωνία με τους θεσμούς, η ολοκλήρωσή τους θα μετατεθεί για αργότερα.

Τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου αναμένεται να συζητήσουν και για τις τελευταίες, ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, που οδήγησαν στη χθεσινή «πολεμική» αντιπαράθεση Γεννηματά-Θεοδωράκη.

Επισήμως, τόσο τα κομματικά όσο και τα κυβερνητικά στελέχη αποφεύγουν κάθε σχόλιο στο θέμα, ωστόσο καταγράφεται ενδιαφέρον για τις διεργασίες στον χώρο της λεγόμενης κεντροαριστεράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v