Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την ακύρωση του ασύλου στον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό ζήτησε ο Δ. Βίτσας

Ο υπουργός κατέθεσε και αίτηση αναστολής της απόφασης, στην οποία εμπεριέχεται το αίτημα προσωρινής διαταγής. Επίθεση στην κυβέρνηση για το άσυλο από τον εκπρόσωπο του Ερντογάν, που κάνει λόγο για σκάνδαλο.

Την ακύρωση του ασύλου στον δεύτερο Τούρκο αξιωματικό ζήτησε ο Δ. Βίτσας

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας κατέθεσε σήμερα στο Διοικητικό Εφετείο προσφυγή, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου, με την οποία χορηγήθηκε άσυλο και σε 2ο Τούρκο στρατιωτικό.

Παράλληλα κατέθεσε και αίτηση αναστολής της απόφασης, στην οποία εμπεριέχεται το αίτημα προσωρινής διαταγής.

Η υπόθεση χρεώθηκε στο ΣΤ' τμήμα του Διοικητικού Εφετείου.

Σημειώνεται ότι χθες, η 10η Ανεξάρτητη Επιτροπή Ασύλου χορήγησε άσυλο και σε δεύτερο Τούρκο αξιωματικό, με τον εκπρόσωπο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κάνει λόγο για σκάνδαλο.

Ειδικότερα, ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε πως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα πληγούν από αυτή την εξέλιξη. Επισήμανε πως είναι απαράδεκτο «τρομοκράτες» -όπως χαρακτήρισε τους οκτώ- να λαμβάνουν άσυλο και να κυκλοφορούν ελεύθεροι, τη στιγμή μάλιστα που έκλεψαν ελικόπτερο των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων ώστε να διαφύγουν.

Ο κ. Καλίν υπενθύμισε με νόημα πως η Άγκυρα έχει επανειλημμένα ζητήσει την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών για το καλό των διμερών σχέσεων, ενώ διερωτήθηκε πώς θα αντιδρούσε η Αθήνα εάν η τουρκική πλευρά συμπεριφερόταν ανάλογα.

Οι οριστικές αποφάσεις για τη χορήγηση ασύλου ή όχι στους οκτώ Τούρκους θα ληφθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι αποφάσεις υπέρ της παροχής προστασίας στους πρώτους δύο στρατιωτικούς ελήφθησαν από τις αρμόδιες επιτροπές ασύλου. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Άρειος Πάγος έχει απαγορεύσει τελεσίδικα τυχόν έκδοση των οκτώ στη γειτονική χώρα, λόγω ανησυχιών ότι θα υποστούν βασανιστήρια και δεν θα έχουν δίκαιη δίκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v