Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Χείρα φιλίας» Μητσοτάκη προς τους δημόσιους υπαλλήλους

Νέα στοχευμένη παρέμβαση του προέδρου της ΝΔ. Το γαλάζιο σχέδιο για τον δημόσιο τομέα. Ανεβάζει τους τόνους με φόντο την κόντρα Μαξίμου - Μαρινάκη.

«Χείρα φιλίας» Μητσοτάκη προς τους δημόσιους υπαλλήλους

Να διεισδύσει σε ένα πεδίο που -κατά κάποιους- δεν είναι το πλέον προνομιακό για τη ΝΔ, αυτό των δημόσιων υπαλλήλων, επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναζητώντας τρόπους να βελτιώσει τους τομείς που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν περιθώρια βελτίωσης για την αξιωματική αντιπολίτευση, ο επικεφαλής της, σε κομματική εκδήλωση σήμερα το απόγευμα, θα αναπτύξει το σχέδιό του για την «τολμηρή ανασυγκρότηση» -όπως την χαρακτηρίζει- του δημόσιου τομέα. Στον πυρήνα του τοποθετεί τη «σωστή αξιολόγηση» των υπαλλήλων αυτού, τους οποίους, σε κάθε ευκαιρία, διαμηνύει ότι σέβεται και τιμά.

Η Πειραιώς εγκαλεί την κυβέρνηση ότι με επικοινωνιακά τεχνάσματα θέλει να περάσει την εικόνα του κ. Μητσοτάκη ως «δήμιου» των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα. «Ουδέν ψευδέστερο. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναγνωρίζει το έργο και την προσφορά όσων αγωνίζονται για τη σωστή λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και σίγουρα επ' ουδενί δεν είναι υπέρ των απολύσεων», τονίζει συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, που υπενθυμίζει την πρωτιά της ΔΑΚΕ, της συνδικαλιστικής παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ, κατά τις πρόσφατες εκλογές της ΑΔΕΔΥ.

Στο σχέδιο της ΝΔ συμπεριλαμβάνεται μία δραστική αξιολόγηση των εργαζομένων και των εσωτερικών διαδικασιών του δημοσίου, προκειμένου να συρρικνωθεί η γραφειοκρατία και να μειωθεί το κόστος για τους πολίτες αλλά και τις επιχειρήσεις στις επαφές τους με το δημόσιο. Έμφαση δίνεται στην εισαγωγή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης σε όλες τις υπηρεσίες, με σκοπό τη διαμόρφωση ενός δημοσίου το οποίο θα είναι λειτουργικό και θα σέβεται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Από την άλλη, ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει στην ανάγκη μείωσης των λειτουργικών δαπανών, τασσόμενος υπέρ της συγχώνευσης υπηρεσιών και της κινητικότητας των υπαλλήλων, όπου αυτή χρειάζεται, ενώ θα επαναλάβει την πρότασή του για σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει απορριπτικός στην «απόλυτα περιττή πυραμίδα γενικών γραμματέων, ειδικών γραμματέων, θεματικών γραμματέων, οι οποίοι τελικά διορίζονται με κομματικά κριτήρια» και δείχνει θετικός στην ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των γενικών διευθυντών των υπουργείων.

«Θράσος και αθλιότητες»

Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι μία μόνο από τις κοινωνικές - επαγγελματικές ομάδες που στοχεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χθες έκανε κάτι αντίστοιχο με τους αγρότες (είχε συνάντηση με το προεδρείο του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδας) και τους πιο αδύναμους οικονομικά, αναφερόμενος στο σχέδιό του για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Την ίδια ώρα, η ΝΔ ανεβάζει τους τόνους, με αφορμή την κόντρα της κυβέρνησης και του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. Κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου για θράσος και αθλιότητες, ρίχνει το γάντι στον πρωθυπουργό για να «ενημερώσει τους πολίτες πόσες φορές έχει συναντηθεί με τον κ. Μαρινάκη και τι ακριβώς συζήτησαν», ενώ καλεί και τον επιχειρηματία «να πει δημοσίως ποια είναι η βοήθεια που προσέφερε στην κυβέρνηση, όπως υποστήριξε στη δημόσια επιστολή του». Η αξιωματική αντιπολίτευση επαναφέρει στον δημόσιο διάλογο μια σειρά «από τα έργα και τις ημέρες της ΣΥΡΙΖΑϊκής διαπλοκής», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, κάνοντας λόγο για «τα βοσκοτόπια για τις τηλεοπτικές άδειες, τα ταξίδια στη Βενεζουέλα με σπεσιαλίστες των off-shore, τις χαριστικές ρυθμίσεις σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες και τη φορολογική ασυλία στους βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v