Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Σηκώνει» το θέμα της ασφάλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Δεν αφήνουμε τίποτα αναπάντητο», το μήνυμά του προς τους συνεργάτες του. Ο νόμος Παρασκευόπουλου, η μείωση των περιπολιών και οι πάσης φύσεως Ρουβίκωνες. Την πρωτοβουλία στην πολιτική σκακιέρα ψάχνει η ΝΔ.

«Σηκώνει» το θέμα της ασφάλειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με βολές…. κατά ριπάς είναι αποφασισμένος να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει διαμηνύσει στους συνεργάτες του να μην αφήνουν τίποτα αναπάντητο και ασχολίαστο, είτε πρόκειται για κυβερνητικό… ατόπημα είτε για γεγονός που αφορά την καθημερινότητα του πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, με αφορμή τη χθεσινή αιματηρή ληστεία στην Κηφισιά με θύμα 52χρονο επιχειρηματία, ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά και την πρωινή σύσκεψη στην Πειραιώς, κινήθηκε άμεσα, προχωρώντας ο ίδιος σε δήλωση και όχι ο αρμόδιος τομεάρχης, όπως συνηθίζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη είναι να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων στην πολιτική σκακιέρα, βάζοντας ο ίδιος τα θέματα της ατζέντας του δημόσιου διαλόγου στον Αλέξη Τσίπρα. «Η κυβέρνηση σύρεται από εμάς και όχι το αντίστροφο», λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία θέλει να προσεγγίσει και να πείσει τον «πολίτη της διπλανής πόρτας», τον εκπρόσωπο της μεσαίας τάξης, την τάξη των «νοικοκυραίων», οι οποίοι άλλωστε κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το εκάστοτε εκλογικό αποτέλεσμα.

«Η κατάσταση γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη. Πρόβλημα εγκληματικότητας υπήρχε πάντα. Το τελευταίο διάστημα, όμως, το ποτήρι ξεχείλισε», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που παρέθεσε μια σειρά γεγονότων, όπως «το νόμο Παρασκευόπουλου που απελευθέρωσε εκατοντάδες εγκληματίες, την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ της αστυνομίας, τη μείωση των περιπολιών στις γειτονιές και την απαράδεκτη ανοχή που δείχνει στους πάσης φύσεως Ρουβίκωνες και τις ομάδες που δρουν στα πανεπιστήμια».

Αγώνας με… συμβολισμό

Χθες, η ποδοσφαιρική ομάδα της ΝΔ έπαιξε φιλικό αγώνα με την ποδοσφαιρική ομάδα της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομ, σε μια συμβολική κίνηση που ήρθε λίγες μέρες μετά τη δήλωση του γαλάζιου βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη, με την οποία… απαγόρευε «σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει».

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, από την πρώτη στιγμή εξέφρασε τη δυσφορία του για τη συγκεκριμένη τοποθέτηση και απαίτησε, πέραν της διορθωτικής δήλωσης Δαβάκη, να αποκατασταθούν οι σχέσεις με τους Ρομά. Υπό το συγκεκριμένο πρίσμα, ο Γιώργος Σταμάτης, γραμματέας Κοινωνικών Δικτύων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων, πραγματοποίησε δύο συναντήσεις με την Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ρομά, μέσα από τις οποίες τελικά κλείστηκε και ο χθεσινός αγώνας. «Στέλνουμε κι εμείς μέσα από αυτό τον φιλικό αγώνα ένα μήνυμα ως Νέα Δημοκρατία, κατά κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού. Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη η οποία ενώνει όλους τους Έλληνες. Μία παράταξη η οποία και για τα ζητήματα των Ρομά έχει μία πολύ συγκροτημένη προσέγγιση», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ζητώντας «να “σπάσουν” οι προκαταλήψεις, τα ταμπού και τα στερεότυπα». 

Την ίδια ώρα, από κοντά η ΝΔ παρακολουθεί τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα και δη τις τουρκικές προκλήσεις, ενώ με προβληματισμό υποδέχθηκαν τα γαλάζια στελέχη τις χθεσινές αναφορές του Πάνου Καμμένου στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. «Το παραλήρημα του κ. Καμμένου είναι ανάξιο σχολιασμού. Είναι άλλωστε ανάξιος ο ίδιος για τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας», σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση. Αναφορικά με το Σκοπιανό, η Πειραιώς σημειώνει πως «ο κ. Κοτζιάς εκπροσωπεί την πλευρά της κυβέρνησης, που αυτή τη στιγμή συμφωνεί με την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκπροσωπεί το όλον της κυβερνητικής πλειοψηφίας, διότι ο μικρός εταίρος της κυβερνητικής πλειοψηφίας λέει άλλα για αυτό το μείζον εθνικό θέμα». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v