Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμμένος: Ο... σουλτάνος μπορεί να κρατήσει τους «δύο» για 15 χρόνια

Προσχεδιασμένη εκτίμησε πως ήταν η σύλληψη των δύο στρατιωτικών ο υπουργός Αμυνας. «Σε μία χώρα όπου η δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές "σουλτάνου", μπορεί να κρατήσει και 15 χρόνια», εκτίμησε. Σφοδρή αντίδραση από την αντιπολίτευση.

Καμμένος: Ο... σουλτάνος μπορεί να κρατήσει τους «δύο» για 15 χρόνια

Τον φόβο του ότι «σε μια χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και η δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές σουλτάνου, μπορεί η περιπέτεια των δύο Ελλήνων στρατιωτικών να κρατήσει και 15 χρόνια», εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο υπουργός Άμυνας μίλησε για «προσχεδιασμένο επεισόδιο στα σύνορα, για να συλλάβουν τους Έλληνες» και σημείωσε: «Δεν έχουν κάνει τίποτα, δεν περιμένουμε να τους ρίξουν καμιά καμπάνα βαριά. Το χειρότερο είναι ότι αν δείτε το "Εξπρές του Μεσονυχτίου", θα δείτε ότι αυτόν που ρίξανε στις φυλακές τού φτιάχνουν συνέχεια κατηγορίες. Εκεί δεν λειτουργεί τίποτα δημοκρατικά».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ύπαρξης θερμού επεισοδίου μεταξύ των δύο χωρών, ο κ. Καμμένος δήλωσε πως «είμαστε σοβαροί και αποφασισμένοι και δεν πρόκειται να τσιμπήσουμε και να παίξουμε το παιχνίδι του Ερντογάν, αλλά αν παραβιάσουν την εθνική κυριαρχία, θα απαντήσουμε όπως πρέπει. Δεν θα πάμε όμως να παίξουμε ένα παιχνίδι έντασης όπως αυτοί θέλουν να το δημιουργήσουν, χωρίς να υποχωρούμε των δικών μας θέσεων».

Μάλιστα, αναφερόμενος στην τουρκική δύναμη πυρός, είπε: «Μπορεί αυτοί να θέλουν να προκαλέσουν, αλλά στο μεταξύ η κατάσταση των στρατιωτικών δυνάμεων είναι απελπιστική αυτή τη στιγμή». 

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε τον Ταγίπ Ερντογάν «τρελό και μη αξιόπιστο συνομιλητή». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «τι κανάλι επικοινωνίας να έχουμε με αυτόν; Εδώ μιλάμε για τον Ερτογάν που βγαίνει και βρίζει δημόσια πια, τις ΗΠΑ, τον Νετανιάχου. Ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς. Τι να επικοινωνήσεις; Είναι αξιόπιστος συνομιλητής τώρα ο Ερτογάν; Θα του υποσχόταν ποτέ ο Τσίπρας ότι θα απελευθερώσει τους "8"; Του είπε ότι εμείς είμαστε δημοκρατική χώρα».

Για τους οκτώ Τούρκους και τη σύγκρισή τους με το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τόνισε: «Οι οκτώ Τούρκοι κατ' αρχάς ζητούν άσυλο από την Ελλάδα. "Προστατεύστε μας για να μη μας σκοτώσουν" λένε. Είναι η ίδια η περίπτωση με τους δύο που τους κρατάνε παρά τη θέλησή τους; Οι οκτώ είναι εδώ γιατί ζητάνε άσυλο για να προστατευτούν από μία δικαιοσύνη που εκτελεί αντικαθεστωτικούς χωρίς να είναι; Δεν είναι το ίδιο πράγμα», σημείωσε.

ΝΔ: Ανάξιος ο Καμμένος για τη θέση του υπουργού Άμυνας

Για παραλήρημα κάνουν λόγο πηγές της Νέας Δημοκρατίας, που σχολιάζουν τις δηλώσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας, προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Το παραλήρημα του κ. Καμμένου είναι ανάξιο σχολιασμού. Είναι άλλωστε ανάξιος ο ίδιος για τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας» σχολιάζουν «γαλάζιες» πηγές.

Γεννηματά: Να πάρει θέση ο Τσίπρας για τις δηλώσεις Καμμένου

Η Φώφη Γεννηματά με σχόλιό της στο twitter κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει άμεσα θέση σε σχέση με τα όσα υποστήριξε ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς.

«Έχει χρέος και ευθύνη ο κ. Τσίπρας να τοποθετηθεί τώρα για όσα είπε πριν λίγη ώρα ο κ. Καμμένος στους δημοσιογράφους!» έγραψε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Θεοδωράκης: Οι ενέργειες Καμμένου δεν εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον

Από την πλευρά του, ο Στ. Θεοδωράκης δήλωσε για το θέμα: «Ο κ. Καμμένος είναι πρόβλημα του κ. Τσίπρα, δεν είναι πρόβλημα δικό μου, και φοβάμαι ότι είναι και πρόβλημα της χώρας. Γιατί είτε ως πολιτικός, είτε ως υπουργός Αμύνης, τα πράγματα που κάνει δεν εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον.

Οι εξαλλοσύνες του και οι υπερβολές του, είτε με στολή παραλλαγής, είτε με κοστούμι πολιτικού, μάλλον περισσότερα προβλήματα δημιουργούν παρά επιλύουν, σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα».

Χ. Τσαβούσουγλου: Η Ελλάδα καλύπτει τις αποτυχίες της με τις δηλώσεις Καμμένου

Ως στοχευμένη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να καλύψει τις αποτυχίες της και να στρέψει το βλέμμα του ελληνικού λαού μακριά από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα ερμήνευσε τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εθνικής Αμυνας ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου.

Από την Προύσα, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εθνικής Αμυνας για την Τουρκία. «Η ένταση τις τελευταίες βδομάδες κλιμακώνεται. Προς ποια κατεύθυνση είναι οι διπλωματικές εξελίξεις;» ρωτήθηκε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, ο οποίος απάντησε ότι «Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας. Και η Τουρκία είναι μία πολύ ισχυρή χώρα. Επιθυμία μας θα ήταν να επωφεληθεί περισσότερο από μία τέτοια ισχυρή γείτονα χώρα. Αυτό είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας και της Τουρκίας». 

Ωστόσο είπε ότι «οι ισορροπίες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουν αλλάξει. Βλέπω να υπάρχει μια στοχευμένη προσπάθεια, ώστε να καλύψουν τις αποτυχίες τους στρέφοντας το βλέμμα του ελληνικού λαού από την οικονομική κατάσταση προς άλλη κατεύθυνση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v