Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεννηματά: «Ανένδοτος αγώνας» και προοδευτική διακυβέρνηση

Θέλουμε τη δύναμη για να τσακίσουμε τον κακέκτυπο δικομματισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ΝΔ», σημείωσε η Φώφη Γεννηματά στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω η χώρα με αυτή την κυβέρνηση, τόνισε.

Γεννηματά: «Ανένδοτος αγώνας» και προοδευτική διακυβέρνηση

Προσκλητήριο προς όλα τα στελέχη και τους πολίτες να συμμετέχουν στον «ανένδοτο αγώνα» που έχει κηρύξει και να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην έξοδο από την κρίση απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.

Ενωτική ως προς το εσωτερικό του κόμματος, αλλά και βάζοντας απέναντι τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη ΝΔ, η πρόεδρος του Κινήματος χαρακτήρισε αυτό «όχι ένα απλό κόμμα, αλλά ένα κοινωνικό ρεύμα» και τόνισε πως «σήμερα είναι η ώρα να στραφούμε προς όλους τους πολίτες, σε όλη τη χώρα».

Προσδιόρισε ως στρατηγικό δίλημμα την «πρόοδο ή τη συντήρηση» και παρατήρησε πως «η χώρα μας με αυτή την κυβέρνηση γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω». Προοδευτική διακυβέρνηση, όπως είπε, «δεν είναι η πολιτική του κ. Τσίπρα και προοδευτική αλλαγή δεν είναι η παλινόρθωση της δεξιάς. Θέλουμε τη δύναμη για να τσακίσουμε τον κακέκτυπο δικομματισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ΝΔ», σημείωσε, με στόχο -σύμφωνα με την ίδια- «να πετύχουμε την Εθνική συνεννόηση και τη διαμόρφωση των συνθηκών για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου».

Το Κίνημα Αλλαγής, κατά την κ. Γεννηματά, προχωρά μπροστά «με αυτόνομο λόγο και στρατηγική», δεν εγκλωβίζεται σε διχαστικά «μέτωπα» και δήλωσε βέβαια ότι «θα πάρει εντολή και θα επιδιώξει προοδευτική προγραμματική συμφωνία».

Μάλιστα, έθεσε «από τώρα το ερώτημα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ : Είστε διατεθειμένοι να συμβάλλετε στην πολιτική σταθερότητα στη βάση μιας προοδευτικής ατζέντας;».

Η κ. Γεννηματά, αναφερόμενη στα εσωκομματικά προβλήματα του τελευταίου διαστήματος, ανέφερε:

«Τους τελευταίους μήνες, δώσαμε πολλή ενέργεια και αφιερώσαμε πολύ χρόνο μιλώντας μεταξύ μας. Δεν ήμουν πάντοτε ικανοποιημένη από τον τρόπο που έγινε αυτή η συζήτηση – αρκετές φορές αισθάνθηκα ότι χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και περισσότερη γενναιοδωρία, από όλες τις πλευρές. Γι αυτό δέχτηκα, σε αυτή τη μεταβατική φάση, αντί τις εκλογές, τη συνθετική αναλογική εκπροσώπηση στα όργανα. Βάρυνε σε όλους μας η πίστη στο εγχείρημα. Από αύριο βέβαια, όλοι δοκιμάζονται και κρίνονται.

Όμως αυτή η συζήτηση έπρεπε να γίνει. Και είναι μεγάλη νίκη που τελεσφόρησε. Σκεφτείτε μόνο που βρισκόμασταν έναν χρόνο πριν: Η προοδευτική παράταξη, ήταν πολυδιασπασμένη, εκτεθειμένη στην υπονόμευση και τη μιζέρια των εσωτερικών ανταγωνισμών, αδύναμη», τόνισε.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε την ανάγκη «να χτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης ανάμεσα στα πολλά ρεύματα του κινήματός μας, που μέχρι χτες ήταν χωριστά και τώρα βρίσκονται μαζί», καθώς και «να εξασφαλίσουμε ότι όλοι θα έχουν φωνή, με αμοιβαίο σεβασμό, ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς».

Σήμερα, επεσήμανε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, «είμαστε πια όλοι εδώ, ενωμένοι, αποφασισμένοι και δυνατοί. Σήμερα λοιπόν, γενέθλια μέρα του Κινήματος Αλλαγής, χρειάζεται να κοιτάξουμε πέρα από τους διπλανούς μας σε αυτή την αίθουσα ή στα γραφεία που συναντιόμαστε. Σήμερα είναι η ώρα να στραφούμε προς όλους τους πολίτες, σε όλη τη χώρα».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v