Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ρελάνς της ΝΔ στη Novartis και το... ηθικό πλεονέκτημα

Πώς στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ και το «παιχνίδι του Τσίπρα». Οι διορισμοί Κουτεντάκη - Παπαγγελόπουλου και οι βολές κατά του Πάνου Καμμένου. Μηνύματα Μητσοτάκη από τα Δωδεκάνησα.

Η ρελάνς της ΝΔ στη Novartis και το... ηθικό πλεονέκτημα

Μπορεί τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τη Novartis να αναλώνονται ακόμα στα διαδικαστικά ζητήματα, ωστόσο στη ΝΔ δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν το συγκεκριμένο θέμα, τουλάχιστον με τη μορφή που θέλει η κυβέρνηση, να κυριαρχήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή. «Δεν είμαστε υπόλογοι και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι του Τσίπρα», σημειώνει στενός συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος προτίθεται, στην πόλωση που επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου, να απαντήσει με το «ίδιο νόμισμα». Στόχος του, το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, που -όπως λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση- επί της ουσίας δεν υφίσταται, αν και ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να επιμένει σε αυτό.

Υπό το πρίσμα αυτό, μετά την έντονη αντίδραση στο επίδομα ενοικίου της Ράνιας Αντωνοπούλου και του Δημήτρη Παπαδημητρίου που οδήγησε στην απομάκρυνση του υπουργικού ζεύγους από την κυβέρνηση, τις τελευταίες μέρες η ΝΔ επικεντρώνεται και σε μια σειρά αντίστοιχων θεμάτων, που -κατά τα γαλάζια στελέχη- «φθείρουν ολοένα και περισσότερο την υποτιθέμενη καθαρότητα που επικαλείται η κυβέρνηση».

Έτσι, συνέχισε και χθες τις βολές κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση αναφορικά με τον διορισμό του Φραγκίσκου Κουτεντάκη στο γραφείο Προϋπολογισμού. «Αυτό εξ ορισμού πρέπει να επισημαίνει από αμερόληπτη θέση τις αστοχίες στην οικονομική πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης. Ο κ. Βούτσης δήλωσε απροκάλυπτα ότι δεν έψαχνε για πρόσωπα με τεχνοκρατική κατάρτιση και κυρίως αμεροληψία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, κάνοντας λόγο για «δυσανεξία που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε οποιονδήποτε φορέα δεν ελέγχει απόλυτα, αλλά πλέον έχουν χαθεί ακόμη και τα προσχήματα».

Πελατειακό πάρτι

Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε την «πρόσληψη του υιού του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλου, στη νομική υπηρεσία των EΛΠE και μάλιστα με αποδοχές 56 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ήρθαν στην εξουσία δεσμευόμενοι δήθεν να αποκαταστήσουν την αξιοκρατία, έχουν στήσει ένα αναίσχυντο πελατειακό πάρτι, στέλνοντας τον λογαριασμό στους πολίτες», σημειώνει η ΝΔ, στην οποία πάντως απάντησαν τα EΛΠE. «Όλες οι προσλήψεις στον όμιλο έγιναν με τις προβλεπόμενες διαδικασίες ανά ειδικότητα, οι οποίες εφαρμόζονται χωρίς παρεκκλίσεις, ή εξαιρέσεις για λόγους καταγωγής, συγγένειας ή πολιτικών επιλογών», ήταν, μεταξύ άλλων, το σχόλιο της εισηγμένης εταιρίας.

Από το στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ξέφυγε ούτε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, με αφορμή την υπόθεση της πώλησης οπλικών συστημάτων στη Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με διαρροές της Πειραιώς, «όσα φέρεται να δήλωσε στην κατάθεσή του ο μεσάζων Βασίλης Παπαδόπουλος αφήνουν απολύτως έκθετο τόσο τον υπουργό Άμυνας όσο και τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον κάλυψε από το βήμα της Βουλής». Μάλιστα η ΝΔ καλεί τον κ. Καμμένο να απαντήσει «στο αυτονόητο: αν επιμένει στην άποψή του ότι με τον Παπαδόπουλο "δεν είχε καμία σχέση" και ότι η επιχειρούμενη πώληση των βλημάτων έγινε νόμιμα και χωρίς μεσάζοντες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται για δεύτερη μέρα σήμερα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, απ' όπου λίγες ώρες νωρίτερα θέλησε να στείλει χθες αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία, με φόντο τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. «Η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές είναι απαράδεκτη και δηλητηριάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Περιμένουμε να επιστρέψουν αμέσως και ασφαλείς οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στην πατρίδα μας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ ανάλογες αναφορές αναμένεται να κάνει και σήμερα, στο περιθώριο των εκδηλώσεων εορτασμού της επετείου απελευθέρωσης των Δωδεκανήσων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v