Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβληματισμός στους γαλάζιους βουλευτές από το μπαράζ σκανδάλων

Η «γραμμή» της Πειραιώς και οι κατ’ ιδίαν ανησυχίες των στελεχών της ΝΔ. Η αβεβαιότητα, οι επενδυτές και τα… εθνικά μας θέματα. Στο μικροσκόπιο οι τουρκικές προκλήσεις.

Προβληματισμός στους γαλάζιους βουλευτές από το μπαράζ σκανδάλων

«Περιμένω και άλλες επιθέσεις λάσπης, ο κ. Τσίπρας θα επενδύσει σε αυτό τον διχασμό», είναι η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πρόσφατη συνέντευξή του, αναφορικά με τις εκτιμήσεις του για την κυβερνητική στρατηγική κατά τον υπόλοιπο χρόνο έως και τις εκλογές. Στη ΝΔ γνωρίζουν καλά ότι ο πρωθυπουργός θα επιλέξει να βαδίσει μέχρι και τις κάλπες σε κλίμα «πόλωσης και διχασμού», με στόχο του να προτάξει στους πολίτες το δίλημμα «καθαροί ή διεφθαρμένοι» πολιτικοί.

Μόνο τυχαίο δεν θεωρεί η Πειραιώς το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας, με δημόσια παρέμβασή του (Εφημερίδα των Συντακτών), κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι «λειτουργούσαν με όρους μαφίας» και «αντιδρούν με όρους συμμορίας» στα θέματα της διαφθοράς και τα σκάνδαλα.

Όπως τυχαία δεν θεωρεί η ΝΔ και τη στιγμή που προτάσσονται και δημοσιοποιούνται στοιχεία σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης, με την ανάθεση και υλοποίηση έργων του Μετρό, στην Αθήνα, την περίοδο 2003-2007, παρότι αυτά φαίνεται πως προκύπτουν από τη γερμανική δικαιοσύνη.

«Πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε να κάνουμε με μια ιδιαίτερα κακοήθη και ρυπαρή καμπάνια. Δεν νομίζω να υπάρχουν ξεκάθαροι νικητές και χαμένοι, όταν εκτοξεύεται λάσπη προς όλες τις κατευθύνσεις», ανέφερε χθες ο γαλάζιος τομεάρχης Εσωτερικών Μάξιμος Χαρακόπουλος, ενώ μεγάλος είναι ο προβληματισμός και πολλών ακόμα συναδέλφων του, όπως τις εκφράζουν σε ιδιωτικές τους συζητήσεις.

«Κινδυνεύουμε να εγκλωβιστούμε. Πρέπει από τη μία να υπερασπιστούμε τους συναδέλφους μας, αλλά από την άλλη, σε τέτοιες περιπτώσεις, ο καθένας μας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και καλού κακού να κρατά τις απαραίτητες αποστάσεις, μην τυχόν προκύψουν νέα στοιχεία που δεν γνωρίζουμε», αναφέρει στο Euro2day.gr βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «με σιγουριά μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου και για κανέναν άλλο. Μέχρι στιγμής, στην υπόθεση Novartis δεν έχει αποδειχθεί τίποτα επιβαρυντικό για κανέναν, όμως ξέρω εγώ τι μέλλει γενέσθαι το επόμενο διάστημα;», αναρωτιέται και σε αυτό αποδίδει την «προσεκτική» παρουσία των γαλάζιων στελεχών στα ΜΜΕ για το θέμα.

Αποθρασύνει τους γείτονες

Στη ΝΔ υποστηρίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας «αποφάσισε να δημιουργήσει τοξικό κλίμα, για συγκρατήσει την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ», η αβεβαιότητα όμως που προκαλεί με αυτόν τρόπο, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, πέραν των άλλων, διώχνει τους επενδυτές και αποθρασύνει τους γείτονές μας στα ανατολικά και βόρεια σύνορά μας, όσον αφορά τα εθνικά μας θέματα.

Ειδικά μετά και τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στον Έβρο, η ανησυχία στην αξιωματική αντιπολίτευση έχει ενταθεί για τις προθέσεις της απέναντι πλευράς του Αιγαίου. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, η Τουρκία περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι απρόβλεπτη, σημειώνει υψηλόβαθμος κομματικός παράγοντας, υπογραμμίζοντας το αίτημα της παράταξής του, σε αυτή τη φάση, να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, για την άμεση επιστροφή στην Ελλάδα των δύο στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η ΝΔ καταλογίζει στην κυβέρνηση ελλειμματικούς χειρισμούς, ωστόσο αποφεύγει να σηκώσει ψηλά τους αντιπολιτευτικούς τόνους στο ζήτημα, επιφυλασσόμενη για… αργότερα λόγω της κλιμάκωσης των τουρκικών προκλήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το προσωρινό πάγωμα της αίτησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο σχετικά με την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, μολονότι μια εξέλιξη που η ΝΔ τη συσχετίζει με το συγκεκριμένο θέμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κόμματος. Πρόκειται για την αποστράτευση του ταξιάρχου Μιχαήλ Παπαδάκη, γνωστού για το επεισόδιο με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στη συγκεκριμένη υπόθεση. «Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τώρα επιδιώκει να ελέγξει και τις Ένοπλες Δυνάμεις, αποπέμποντας αξιωματικούς που προτάσσουν το συμφέρον της χώρας μας, και μάλιστα σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα», καταγγέλλει σχετικά η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v