Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκρίνια για Σαλμά στη ΝΔ

Λύθηκε η παρεξήγηση του Μάριου Σαλμά με τη γαλάζια πρόταση μετά τις εξηγήσεις που έδωσε με σχετική ανακοίνωση ο βουλευτής. Γιατί δεν υπέγραψε την προανακριτική σε βάρος τριών υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ.

Γκρίνια για Σαλμά στη ΝΔ

«Προχωράμε κανονικά», δήλωσαν πηγές της αντιπολίτευσης, μετά τις εξηγήσεις που έδωσε γραπτώς ο βουλευτής του κόμματος, Μάριος Σαλμάς, για τη στάση του να μην συνυπογράψει την πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ με την οποία ζητείται η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή, Αντρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη.

Νωρίτερα, η στάση του κ. Σαλμά προκάλεσε δυσφορία στην Πειραιώς, με στελέχη της ΝΔ να μην αποκλείουν ακόμη και τη διαγραφή του βουλευτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ωστόσο, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ με γραπτή δήλωσή του διευκρίνισε ότι δεν υπέγραψε την πρόταση του κόμματός του «μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής ευαισθησίας καθώς έχω παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή». Άλλωστε, προσθέτει, με την ουσία της πρότασης δεν έχει καμία διαφωνία.

Ο κ. Σαλμάς, το όνομα του οποίου, υπενθυμίζεται, έχει εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis, ήταν ο μοναδικός που δεν υπέγραψε την πρόταση -πλην της Κατερίνας Μάρκου, η οποία μεταγράφηκε χθες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί μαζί του επικοινώνησε ο Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Κώστας Τσιάρας προκειμένου να του ζητήσει να υπογράψει τη γαλάζια πρόταση, ωστόσο αυτός του εξέφρασε τη διαφωνία του και την απόφασή του να μη βάλει την υπογραφή του στο σχετικό κείμενο.

Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Δεν υπέγραψα την πρόταση για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας την 27/2/2018, μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής ευαισθησίας καθώς έχω παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή για την διερεύνηση των τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis. Με την ουσία της πρότασης δεν έχω καμία διαφωνία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v