Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Ο πρέσβης ΗΠΑ δήλωσε πως δεν υπάρχει έρευνα FBI για Έλληνες πολιτικούς

O πρόεδρος της ΝΔ είχε ραντεβού με τον Αμερικανό πρέσβη. Κατά τη διάρκεια του ραντεβού ο κ. Πάιατ τόνισε για το θέμα της Novartis πως Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς.

ΝΔ: Ο πρέσβης ΗΠΑ δήλωσε πως δεν υπάρχει έρευνα FBI για Έλληνες πολιτικούς

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Τ. Πάιατ, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Για την υπόθεση Novartis ο Αμερικανός πρέσβης σημείωσε: «Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».

Συζητήθηκαν, ακόμη, οι εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων, όπως και η αυξημένη τουρκική προκλητικότητα και επισημάνθηκε ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης είχε προγραμματισμένη συνάντηση με την πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Kate Smith, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις σχετικά με το Brexit και οι προοπτικές διμερούς συνεργασίας στη μετά Brexit εποχή.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τη Βρετανίδα πρέσβη για τις επαφές που είχε ο ίδιος στο Μόναχο, επισημαίνοντας, παράλληλα την ανησυχία του για την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων, ενώ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τη Βρετανίδα Πρέσβη και για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Κυβερνητικές πηγές: Ο Πρέσβης δεν αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI 

Σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis, τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Εξάλλου, δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα, υπογραμμίζουν οι κυβερηντικές πηγές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v