Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Θέμα Αντωνοπούλου» θέτει και επισήμως το Μαξίμου

«Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την αναπληρώτρια υπουργό» γνωστοποίησε ο Τζανακόπουλος. Σκέψεις για αλλαγή της διάταξης περί επιδότησης ενοικίου βουλευτών και κυβερνητικών μελών, ανεξαρτήτως οικονομικής επιφάνειας. Οι αντιδράσεις.

«Θέμα Αντωνοπούλου» θέτει και επισήμως το Μαξίμου

«Θέμα Αντωνοπούλου» θέτει και επισήμως η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Δεν είναι ακόμα σαφές ωστόσο, εάν οι (όποιες) εξελίξεις δρομολογηθούν εντός του διημέρου, δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου, στο οποίο είναι ομιλήτρια και η ίδια η αναπληρώτρια υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου και ο σύζυγός της, υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, ενώ τις εργασίες του θα κλείσει αύριο ο πρωθυπουργός.

Το θέμα αφορά στο γεγονός ότι η κα Αντωνοπούλου, σύμφωνα με δημοσίευμα (του Ελεύθερου Τύπου) που δεν έχει διαψεύσει, ζήτησε και έλαβε επιδότηση ενοικίου 1.000 ευρώ μηνιαίως. Έκανε δηλαδή χρήση της διάταξης που επεκτείνει και στα μη κοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης επιδότηση ενοικίου, στην περίπτωση που διαμένουν μονίμως εκτός Αθήνας.

Τη διάταξη αυτή έχει θεσπίσει η Βουλή προ πολλών ετών ενώ η επέκταση έγινε το 2015.

Τυπικά, δηλαδή, η κα Αντωνοπούλου δικαιούται του επιδόματος (σ.σ. η μόνιμη κατοικία της είναι στις ΗΠΑ), ουσιαστικά όμως τίθεται θέμα, καθώς η ίδια και ο σύζυγός της εμφανίζονται, στα πόθεν έσχες, ως δύο από τους πλουσιότερους πολιτικούς, λόγω (και) της επαγγελματικής τους απασχόλησης στις ΗΠΑ επί σειρά δεκαετιών.

Το «άδειασμα» ήρθε νωρίτερα σήμερα από τον κ. Τζανακόπουλο: «Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αναπληρωτή υπουργό, της μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης, από εκεί και πέρα περιμένουμε και τη δική της τοποθέτηση», είπε (στον Real.gr).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προτίθεται να ανοίξει συνολικά το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης βουλευτών και μελών του υπουργικού συμβουλίου, ώστε η επιδότηση να σχετίζεται με την οικονομική τους κατάσταση.

Κι αυτό διότι υπάρχουν βουλευτές με εντυπωσιακή οικονομική επιφάνεια, οι οποίοι κάνουν, επίσης, χρήση της διάταξης για επιδότηση ενοικίου.

Σπυράκη για Αντωνοπούλου: Να επιστρέψει εντόκως το επίδομα ενοικίου

«H κυρία Αντωνοπούλου ζήτησε και έλαβε 1.000 ευρώ μηνιαίως επίδομα ενοικίου ως κάτοικος Νέας Υόρκης. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να επιστρέψει αμέσως και εντόκως τα χρήματα και να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες», σημειώνει η Μαρία Σπυράκη.

«Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε παραίτηση, αλλά κάτι τέτοιο σε αυτή την κυβέρνηση δεν συνηθίζεται, ακόμη και αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι. Εδώ όμως χάθηκε και το φιλότιμο», υποστηρίζει. 

ΠΑΣΟΚ: Η Αντωνοπούλου έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Η κυρία Αντωνοπούλου (και ο υπουργός σύζυγός της) λαμβάνουν επίδομα ενοικίου 12.000 ευρώ τον χρόνο, με διάταξη που έφεραν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Απαράδεκτη πρόκληση, όταν όχι μόνο έχουν τεράστια περιουσία, αλλά διαθέτουν αποδεδειγμένα ιδιόκτητη οικία στην Αττική.

Τα «καλά και συμφέροντα» με κάλυψη του ίδιου του πρωθυπουργού.

Η κυρία υπουργός θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί και η επιδότηση να διακοπεί. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v