Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντηρεί το αφήγημα της «επόμενης μέρας» ο Μητσοτάκης

Διευρύνει την ατζέντα με στοχευμένες περιοδείες και επιμονή στην καθημερινότητα του πολίτη. Οι συστάσεις στους γαλάζιους τομεάρχες. Η ανησυχία για τα εθνικά θέματα και η προτροπή προς την κυβέρνηση.

Συντηρεί το αφήγημα της «επόμενης μέρας» ο Μητσοτάκης

«Δεν φοβόμαστε την υπόθεση Novartis, αλλά δεν πρόκειται να την αφήσουμε να κυριαρχήσει στον δημόσιο διάλογο». Σε αυτή τη φράση στενού συνομιλητή του Κυριάκου Μητσοτάκη συνοψίζεται η στρατηγική που προσανατολίζεται να ξεδιπλώσει το επόμενο διάστημα η ΝΔ.

Με άγνωστο «χ» τον χρόνο διεξαγωγής των επόμενων εκλογών και με δεδομένο -σύμφωνα με το γαλάζιο στρατόπεδο- ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πορευτεί μέσα σε κλίμα «πόλωσης και διχασμού», ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να συντηρήσει το αφήγημα για την «επόμενη μέρα» και να επιμείνει στην καθημερινότητα του πολίτη. 

«Η επιχείρηση αποπροσανατολισμού των πολιτών από την κυβέρνηση δεν πρόκειται να πετύχει», τονίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνομιλητές του και στο πλαίσιο αυτό προτίθεται να συνεχίσει τις στοχευμένες εξορμήσεις του σε Αττική και περιφέρεια. Δεν είναι τυχαία η νέα -τρίτη μετά τις φονικές πλημμύρες- επίσκεψή του το Σάββατο στη Μάνδρα Αττικής, απ’ όπου διαβεβαίωσε τους κατοίκους της ότι «αυτά τα οποία λέμε, θα τα κάνουμε, γιατί πυρήνας της πολιτικής μας είναι η συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες». Την Πέμπτη, εξάλλου, θα βρεθεί στους Δελφούς, όπου μεταξύ άλλων θα μιλήσει στο γνωστό ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ, ενώ για την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματίσει να μεταβεί στη Σύμη και τη Ρόδο, στο πλαίσιο των εορτασμών για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα. 

Επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη είναι κάθε 2-3 εβδομάδες να πραγματοποιεί μία περιοδεία και να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες, μακριά από το στενά κομματικό ακροατήριο και με έμφαση σε μια συγκεκριμένη θεματολογία, ανάλογα και με την επικαιρότητα. Όπως σημειώνει στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, κατά τον νέο κύκλο περιοδειών που βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο τρίμηνο, στη μετάβασή του σε Πιερία και Πέλλα επικεντρώθηκε στα εθνικά θέματα, ακολούθως στην Ηλεία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον πρωτογενή τομέα, στην συνέχεια στην Εύβοια σειρά είχαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κάπως έτσι η Πειραιώς θέλει να κυλήσουν και οι επόμενες επισκέψεις του κ. Μητσοτάκη.  

Δημόσιες τοποθετήσεις

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρόεδρος της ΝΔ, μέσω της άμεσης επαφής του με τον κόσμο, «θέλει να αφουγκραστεί τη γνώμη των πολιτών για τις κυβερνητικές προτάσεις που έχει ήδη διατυπώσει η ΝΔ και έπειτα να τις εμπλουτίσει, να τις επικαιροποιήσει και, αν χρειαστεί, να τις ξανακοιτάξει».

Στην πρώτη γραμμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει και τους τομεάρχες του κόμματος, στους οποίους έχει συστήσει να παρακολουθούν στενά τις κυβερνητικές δράσεις και να παρεμβαίνουν με δημόσιες τοποθετήσεις τους (κοινοβουλευτικός έλεγχος, δηλώσεις, συνεντεύξεις κ.α.) σε όλα τα θέματα που αφορούν τους πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι σχετικές πρωτοβουλίες κατά τα τελευταία 24ωρα, μεταξύ άλλων, των Γιάννη Βρούτση για την ανεργία,  Ντόρας Μπακογιάννη για την ανάπτυξη, Βασίλη Οικονόμου για την υγεία, Νίκης Κεραμέως για την παιδεία και Γιώργου Κουμουτσάκου για την εξωτερική πολιτική.

Ειδικά στο τελευταίο ζήτημα, με αφορμή την κλιμάκωση των προκλήσεων των Τούρκων και εσχάτως των Αλβανών, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, υπάρχει ανησυχία στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο συσχετίζει τα διαμορφούμενα δεδομένα με τους χειρισμούς των κυβερνητικών εταίρων:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κατώτερη των στιγμών, κάνει ό,τι μπορεί για να δηλητηριάσει το εσωτερικό μέτωπο. Οφείλει να αλλάξει αμέσως ρότα. Να προτάξει, επιτέλους, το εθνικό συμφέρον. Όσο είναι ακόμα καιρός», αναφέρει σχετικά χθεσινή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v