Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διέγραψε τον Ευάγγελο Αντώναρο ο Κ. Μητσοτάκης

«Είναι αδιανόητο κάποια στελέχη του κόμματος την ώρα που είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση κατασκευάζει κατηγορητήρια να παίζουν προσωπικά παιχνίδια», αναφέρουν πηγές της ΝΔ. «Ακυρη η απόφαση», απαντά ο Ευ. Αντώναρος. Τι λέει ο Γεωργιάδης.

Διέγραψε τον Ευάγγελο Αντώναρο ο Κ. Μητσοτάκης

Την διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου από τη ΝΔ αποφάσισε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, «όπως έχει εξ αρχής πει δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιθυμεί να χυθεί άπλετο φως στη συγκεκριμένη υπόθεση (Νovartis) χωρίς κουκούλες. Με αυτό το δεδομένο είναι αδιανόητο κάποια στελέχη του κόμματος την ώρα που είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση κατασκευάζει κατηγορητήρια να παίζουν προσωπικά παιχνίδια αμφισβητώντας ακόμη και το τεκμήριο της αθωότητας».

Αφορμή για την διαγραφή του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου και πρώην βουλευτή Β’ Αθηνών από το κόμμα στάθηκαν οι επανειλημμένες αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα στην σελίδα του στο facebook, ο κ. Αντώναρος έγραψε πριν από λίγες ώρες: «Ο σεξιστής εκ της τάξεως των μουσαφιραίων προερχόμενος (για λίγο ακόμη διάστημα) δοτός αντιπρόεδρος αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του κάθε μέρα που περνάει ότι δυσκολεύεται να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Η ψυχραιμία σε δύσκολες περιστάσεις είναι μεγάλη, αλλά σπάνια αρετή. Και συνήθως οι περισσότεροι τα κάνουν θάλασσα όταν προσπαθούν να παίξουν ρόλους μεγαλύτερους από το μπόι τους… Εδώ όλοι κρίνονται. Κι η μέρα της κρίσης πλησιάζει ειδικά όταν με τη συμπεριφορά τους “λεκιάζουν” την εικόνα μιας μεγάλης παράταξης. Είμαι βέβαιος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξέρω ότι ενημερώνεται πλήρως θα πάρει σύντομα πρωτοβουλίες. Άλλωστε ένας αντιπρόεδρος, ο Κωστής Χατζηδάκης, είναι υπεραρκετός».

Μία μέρα νωρίτερα, ο κ. Αντώναρος, με άλλη ανάρτησή του, είχε χαρακτηρίσει «σύντομη και αμφισβητήσιμη» την διαδρομή του αντιπροέδρου της ΝΔ «στον χώρο που λέει ότι θέλει να ανήκει».

Αντώναρος: Ακυρη η απόφαση

«Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία ανήκω από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή συνεχώς και αδιάλειπτα και θα συνεχίσω φυσικά να ανήκω έχει αρχές, αξίες, κώδικες συμπεριφοράς και καταστατικές διατάξεις», απαντά. «Αυτές σήμερα παραβιάσθηκαν κατάφωρα».

Πληροφορήθηκα με έκπληξή μου από δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης ότι με απόφαση του κ. Μητσοτάκη "τίθεμαι" εκτός κόμματος. Η απόφαση αυτή είναι αντικαταστατική και συνεπώς άκυρη εφ όσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αναμένω από τον κ. Μητσοτάκη που ευαγγελιζόταν νέα ήθη να ζητήσει την άμεση σύγκληση των αρμοδίων οργάνων του κόμματος, καθώς και να καταθέσει πλήρως δικαιολογημένο σχετικό αίτημα. Επίσης τον καλώ να δώσει οδηγίες για την άμεση διακοπή των διαρροών με συκοφαντικό περιεχόμενο που διακινούνται από εντεταλμένα κομματικά στελέχη σε βάρος μου στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

Αλλωστε η ιστορία μου και η μεγάλη διαδρομή μου στη παράταξη και στα κυβερνητικά της σχήματα είναι γνωστές. Και δεν επιτρέπω σε κανένα και φυσικά ούτε και στον κ. Μητσοτάκη να τις θέτει σε οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτηση - με κανένα πρόσχημα και για κανένα ευκαιριακό σχεδιασμό. Ολοι γνωριζόμαστε καλά σ αυτόν τον τόπο. Θα επανέλθω όταν ενημερωθώ για τη στάση του κ. Μητσοτάκη."

 

Γεωργιάδης: Δεν θα στραφώ κατά νεοδημοκράτη

O αντιπρόεδρος της ΝΔ, στο πρώτο ουσιαστικό σχόλιό του μέσω Facebook, μετά τη διαγραφή Αντώναρου επισήμανε την ανάγκη ενότητας της παράταξης και σημειώνει ότι εάν ίσχυαν όσα του προσάπτονται θα είχε παραιτηθεί όχι μόνο από αντιπρόεδρος αλλά θα είχε εγκαταλείψει την πολιτική.

Η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη:

"Πριν λίγο ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επί Κώστα Καραμανλή και Υπουργός Επικρατείας του, στο Κανάλι «Ε» μίλησε για όλη αυτή την σκευωρία και για το ποια πρέπει, κατά την γνώμη του να είναι η στάση των στελεχών της Παρατάξεώς μας αυτές τις στιγμές.

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος ήταν ο Κεντρικός στόχος της λάσπης στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Δικαιώθηκε και αθωώθηκε σε όλα μετά από χρόνια μεν, αλλά αφού έριξαν την Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και έβγαλαν τον ίδιο εκτός πολιτικής. Ο βασικός εκτελεστικός βραχίονας αυτής της λάσπης τότε ήταν ο Κώστας Βαξεβάνης, ο ίδιος που χρησιμοποιείται και σήμερα. Είναι θλιβερό κάποιοι, από προσωπική εμπάθεια προς εμένα και μόνον, να συνεργάζονται και να δέχονται να επαινούνται από τον βασικό συκοφάντη του Κώστα Καραμανλή και από το ίδιο παρασύστημα που τότε τον πολέμησε τόσο σκληρά.

Από την άλλη πολλοί καλοί συνάδελφοι βγήκαν και έδωσαν το στίγμα της ενότητας, όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Σάκης Ιωαννίδης και αρκετοί άλλοι βουλευτές.

Στο μέτρο που με αφορά έχετε τον Λόγο μου ότι ποτέ δεν θα στραφώ κατά ενός Νεοδημοκράτη. Αντίπαλος μου είναι ο Σύριζα και στόχος μου να γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο πιο γρήγορα γίνεται Πρωθυπουργός, για το καλό της Ελλάδος που έχει πέσει στα χέρια της πιο άθλιας Κυβερνήσεως και ενός αδίστακτου Πρωθυπουργού. Για να γίνει αυτό πρέπει να αποκτήσουμε τη νοοτροπία της φάλαγγος με την οποία οι προγονοί μας κατάφεραν ενώ ήταν λίγοι να νικούν τους πολλούς. Αλλά φάλαγγα χωρίς ενότητα δεν μπορεί να υπάρξει.

Περιττό να διαψεύσω αυτές τις γελοίες συκοφαντίες, εάν είχα κάνει το ο,τιδηποτε ανάρμοστο στην ιστορία Novartis όχι μόνον θα είχα παραιτηθεί από Αντιπρόεδρος αλλά και από την πολιτική γενικότερα. Είμαι διάφανος και ανοικτός σε κάθε έλεγχο, αρκεί να γίνεται με κανόνες Δικαίου όπως το Σύνταγμα μας ορίζει και όχι για πολιτικές σκοπιμότητες. Σύντομα η Αλήθεια θα λάμψει αλλά έως τότε ίσως η Παράταξη μας να έχει να κερδίσει πολλά αν μάθουμε να είμαστε ο ένας πλάι στον άλλον.

Σας παραθέτω την δήλωση του κ. Ρουσόπουλου στο «Ε» που περιττό να πω με εκφράζει απόλυτα.

Ρουσσόπουλος στο "Ε"- Έχω ακούσει τους ανθρώπους που κατηγορήθηκαν. Άκουσα τις αντιδράσεις τους. Εκτιμώ ότι δηλώνουν την αλήθεια. Ο Άδωνις Γεωργιάδης με πάρα πολύ εμφατικό τρόπο και με πολλά στοιχεία μίλησε σε πολλά mμε, δίνοντας μια σειρά από απαντήσεις σε κατηγορίες οι οποίες δεν είναι μόνο έωλες, είναι φανταστικές, είναι στο χώρο του φανταστικού μέχρι στιγμής.

- Έχω να κάνω έκκληση στους συναδέλφους μου, στους φίλους μου και στους ανθρώπους στους οποίους πορευτήκαμε και πορευόμαστε μαζί. Στις στιγμές αυτές ένα κόμμα οφείλει να είναι ενωμένο. Αυτή δυστυχώς η αντίληψη που υπήρχε και υπάρχει σε ορισμένα στελέχη της Ν.Δ. , την οποία έζησα στην πλάτη μου και ζουν σήμερα άλλοι φίλοι και συνάδελφοι, πολιτικά στελέχη σε υψηλές θέσεις του κόμματος ,αυτή η αντίληψη της ανθρωποφαγίας θα πρέπει να είναι μακριά από το κόμμα. Πρέπει η ΝΔ ως συντεταγμένο κόμμα να πάρει κάτι ως παράδειγμα από το ΣΥΡΙΖΑ. η ΝΔ έχει μια πολιτική που είναι απαραίτητη για την επόμενη ημέρα στον τόπο και εκεί πρέπει όλοι να επικεντρωθούν. Αν υπάρξει εμφύλιος στο κόμμα το οποίο υπηρετώ αυτό θα είναι εις βάρος μας. Η έκκλησή μου είναι προς τους συναδέλφους μου να μην παίξουν το παιχνίδι εκείνων που θέλουν να τη διαλύσουν ή να τη διαιρέσουν".


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v