Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γενικευμένη αντεπίθεση ΝΔ για Novartis με μηνύσεις και καταγγελίες

Η πρώτη εικόνα των γαλάζιων στελεχών από τη δικογραφία. Προσφυγή στη Δικαιοσύνη από Σαμαρά και Γεωργιάδη. Δριμύ κατηγορώ και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Γενικευμένη αντεπίθεση ΝΔ για Novartis με μηνύσεις και καταγγελίες

Ως μια κακοστημένη σε βάρος της σκευωρία χαρακτηρίζει η ΝΔ την υπόθεση της Novartis, προκειμένου η κυβέρνηση να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα μείζονα προβλήματα της καθημερινότητας. Οι ενδείξεις από την πρώτη εικόνα που είχαν τα γαλάζια στελέχη που ξεφύλλισαν τη δικογραφία είναι ότι δεν προκύπτουν συγκεκριμένα στοιχεία, που να δικαιολογούν τους «κυβερνητικούς πανηγυρισμούς περί μείζονος σκανδάλου», αφού, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, όλες οι κατηγορίες στηρίζονται σε τρεις ανώνυμες μαρτυρικές καταθέσεις, όλες κατά το τελευταίο διάστημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του περιμένουν σήμερα να πάρουν στα χέρια τους αντίγραφο της δικογραφίας, προκειμένου να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και να χαράξουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια.

Πάντως, ήδη οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους κατά της κυβέρνησης και ετοιμάζονται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντώνης Σαμαράς προανήγγειλε την κατάθεση σήμερα μήνυσης σε βάρος των Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και «των συνεργών τους εντός και εκτός του δικαστικού σώματος», ενώ στη Δικαιοσύνη στρέφεται και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως έκανε γνωστό, θα καταθέσει κι αυτός μήνυση κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, ανεβάζοντας τον πολιτικό υδράργυρο στα ύψη.

«Λάσπη» στον ανεμιστήρα

Η ΝΔ εγκαλεί το Μέγαρο Μαξίμου για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, καθώς «αποσπασματικές διαρροές στον Τύπο υπήρξαν -εμφανώς από την κυβέρνηση- ήδη πριν καν διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή». Παράλληλα, για δεύτερη συνεχή μέρα η αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε «εξόφθαλμη εμπλοκή της κυβέρνησης στην εν εξελίξει έρευνα της Δικαιοσύνης και κατάφωρη παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών εκ μέρους της».

Η Πειραιώς διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι βούληση του κόμματος είναι «να δουν όλα το φως». Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη, η ΝΔ «θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου η υπόθεση να διερευνηθεί το ταχύτερο δυνατόν. Και προκαλούμε και την κυβέρνηση να πράξει το ίδιο, διότι διαφορετικά θα επιβεβαιωθεί πλήρως η πεποίθησή μας ότι βάζουν λάσπη στον ανεμιστήρα και ότι δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα πάρα μόνο τον φόβο τους και την αγωνία τους να αλλάξουν την ατζέντα τους».

Με τα δεδομένα αυτά, όπως είναι φυσικό, το χάσμα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση μεγαλώνει, όπως παραδέχθηκε εμμέσως και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης του 2ου διαγωνισμού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο Μέγαρο Μουσικής. «Όταν η πολιτική ζωή του τόπου βουλιάζει στη σκανδαλολογία και τη λάσπη, είναι δύσκολο να υπάρξει συναίνεση», ανέφερε, σημειώνοντας πως είναι πολιτικός που πιστεύει στη συναίνεση αλλά η κυβέρνηση «δεν δείχνει τέτοια διάθεση».

«Ωμή παρέμβαση»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που καταγγέλλουν «απροκάλυπτη προσπάθεια ωμής παρέμβασης της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης». Όπως λένε στη Χαριλάου Τρικούπη, ο πρωθυπουργούς με τους επιτελείς του «έχει σχεδιάσει και εφαρμόζει μια επιχείρηση σπίλωσης και συκοφάντησης των πολιτικών του αντιπάλων». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ζητάει να δοθεί στη δημοσιότητα ο φάκελος της Novartis, μιλά για «επανάληψη της ιστορίας των πάμπερς, αυτή τη φορά ως φάρσα», υποστηρίζοντας παράλληλα ότι έχουν παραβιαστεί όλοι οι δικονομικοί κανόνες. Προειδοποιεί δε ότι με τον πρωθυπουργό, τον κ. Παπαγγελόπουλο και όλα τα στελέχη της κυβέρνησης «θα ασχοληθούμε μετά τις εκλογές, όταν υπάρξει νέα Βουλή και νέα κυβέρνηση».

«Γελοίο» και «τρισάθλιο», χαρακτηρίζει ο έτερος εμπλεκόμενος από το ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος, «αυτό που συμβαίνει. Οι συκοφαντικές και έωλες κατηγορίες, με το που είδαν το φως της δημοσιότητας, αυτοκαταργήθηκαν». Προανήγγειλε ότι τις επόμενες μέρες θα καταθέσει μηνύσεις και αγωγές «όχι μόνο κατά των φυσικών αλλά και των ηθικών αυτουργών αυτής της ελεεινής σκευωρίας, όποιοι και αν είναι αυτοί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v