Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο κύκλο περιοδειών ξεκινά ο Μητσοτάκης

Επίσκεψη στην… έδρα του Αντώνη Σαμαρά. Η προσέγγιση της κοινωνίας και η σκληρή γραμμή στο Σκοπιανό. Έμφαση στην καθημερινότητα των πολιτών.

Νέο κύκλο περιοδειών ξεκινά ο Μητσοτάκης

Την... έδρα του Αντώνη Σαμαρά, την Καλαμάτα, επισκέπτεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του σε Ηλεία και Μεσσηνία. Μάλιστα, δεν αποκλείεται, εφόσον το πρόγραμμα το επιτρέψει, οι δύο άνδρες να δειπνήσουν, με φόντο ασφαλώς το Σκοπιανό και τη σκληρή στάση που έχει επιλέξει ο πρόεδρος της ΝΔ, προς τέρψιν του πρώην πρωθυπουργού.

Ο κ. Σαμαράς, σε ιδιωτικές συνομιλίες του, τάσσεται υπέρ του συλλαλητηρίου, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δώσει το παρών στη συγκέντρωση της Κυριακής στο Σύνταγμα. «Προς το παρόν όλα καλά», είχε πει με νόημα ο πρώην πρωθυπουργός, μία ημέρα μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Αντίστοιχη εισήγηση φέρεται να έχει δεχθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος όμως δεν συμφωνεί με αυτού του είδους τις μορφές διαμαρτυρίας, επικαλούμενος μάλιστα την παλαιότερη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι «η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται στο πεζοδρόμιο».

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει διαμηνύσει πως δεν θα γίνει ανεκτή λύση σε δόσεις στο ζήτημα της ονομασίας του κρατιδίου, καθώς με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα έχει εκχωρήσει το μόνο διαπραγμευτικό όπλο της, που είναι να κρατάει στον προθάλαμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ τα Σκόπια. «Αν μείνει για το τέλος το μείζον ζήτημα του Συντάγματος, οι Σκοπιανοί δεν πρόκειται να κρατήσουν τη δέσμευσή τους. Η λύση θα πρέπει να είναι συνολική, ενιαία και αδιαίρετη», σημειώνουν κομματικές πηγές, που ασκούν έντονη κριτική στην κυβέρνηση, από την οποία ζητούν ενιαία φωνή και διαπραγματευτική στάση.

«Εμπιστευτείτε μας»

Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί σήμερα το Νομό Ηλείας και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Καλαμάτα, όπου αύριο θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό και Καθεδρι­κό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού. Πρόκειται για την αρχή ενός νέου κύκλου επισκέψεων του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια, σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει την κοινωνία και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της.

«Είμαστε έτοιμοι, εμπιστευθείτε μας», είχε διαμηνύσει από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ, κάτι που θα επαναλάβει και τώρα και ενώ ο χρόνος για τις εθνικές εκλογές -όπως υποστηρίζει- μετρά αντίστροφα.

«Οφείλουμε να πείσουμε ότι εκφράζουμε μια νέα δυναμική πλειοψηφία, μακριά από τα ψευτοδιλήμματα του παρελθόντος, χωρίς ιδεολογικές ταμπέλες. Πιστεύουμε στον νέο πατριωτισμό των Ελλήνων και αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση», σημειώνει στενός συνομιλητής του προέδρου της ΝΔ.

Και επειδή εμπιστοσύνη της κοινωνίας χωρίς ενασχόληση με την καθημερινότητα δεν μπορεί να υπάρξει, ο κ. Μητσοτάκης, πέραν του επίκαιρου θέματος των Σκοπίων, δίνει έμφαση στα θέματα της ασφάλειας, της παιδείας και της υγείας. Δεν ήταν τυχαίες, για παράδειγμα, οι δύο επισκέψεις του σε ισάριθμες μέρες, αρχικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ακολούθως στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Κύριο αντικείμενο των συνομιλιών με τις πρυτανικές αρχές ήταν η ασφάλεια στους πανεπιστημιακούς χώρους, ενώ βρήκε την ευκαιρία να επαναλάβει τη δέσμευσή του ότι θα αλλάξει το καθεστώς του ασύλου, έτσι ώστε να μπορεί η Αστυνομία αυτεπάγγελτα να παρεμβαίνει.

Σε ανάρτησή του, εξάλλου, στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ τίμησε 22 χρόνια μετά τους πεσόντες των Ιμίων, σημειώνοντας: «Δεν ξεχνάμε ποτέ τους 3 ήρωες του Πολεμικού μας Ναυτικού, Χριστόδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο και Έκτορα Γιαλοψό, που έπεσαν στο καθήκον πριν από 22 χρόνια στα Ίμια. Τιμούμε τη μνήμη τους!».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v