Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π. Καμμένος: Θα υπηρετήσουμε μέχρι τέλους τη συμφωνία με ΣΥΡΙΖΑ

«Οι ΑΝΕΛ έκαναν μια έντιμη συμφωνία με το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και αυτή θα την υπηρετήσουν μέχρι τέλους, το πέρας της λαϊκής εντολής στην τετραετία». Επιμένει στο «όχι» στη χρήση του ονόματος Μακεδονία. Η θέση για το συλλαλητήριο.

Π. Καμμένος: Θα υπηρετήσουμε μέχρι τέλους τη συμφωνία με ΣΥΡΙΖΑ

«Κρατούμε την Εθνική Θέση του 1992, του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων των ΑΝΕΛ.

«Εμπιστευόμαστε τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά για να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις γιατί θέλουμε να υπάρξει λύση και βεβαίως επιθυμούμε η λύση αυτή να έχει τον απαράβατο όρο που εμείς θέτουμε».

Εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις θα κρατήσουν καιρό και πρέπει να υπάρξει από την πλευρά των Σκοπίων η παραίτηση βάση συνταγματικής αλλαγής των αλυτρωτικών θέσεων.

Σε ότι αφορά τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση είπε πως «οι ΑΝΕΛ έκαναν μια έντιμη συμφωνία με το ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και αυτή θα την υπηρετήσουν μέχρι τέλους, το πέρας της λαϊκής εντολής στην τετραετία».

Εκτίμησε πως οι εξελίξεις στην οικονομία, η κάθαρση στη διαφθορά και διαπλοκή προχωρούν με καλούς ρυθμούς και σύντομα ο ελληνικός λαός θα αντιληφθεί την ιδιαίτερη σημασία της συνεργασίας δυο διαφορετικών κομμάτων που σέβονται το ένα τη διαφορετικότητα του άλλου.

Κάλεσε την αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει με ποιον είναι: με τις θέσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, του Κώστα Καραμανλή ή αυτές που εκφράζει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς για το τι θα κάνει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ εκτίμησε ότι δεν θα έχουν προχωρήσει οι διαπραγματεύσεις.

Σε ότι αφορά δε το συλλαλητήριο είπε ότι οι ΑΝΕΛ ως ανεξάρτητοι πολίτες θα συμμετέχουν. Εκτίμησε ότι είναι μια έκφραση του λαού που βοηθά τις διαπραγματεύσεις. Ο ίδιος πάντως, όπως είπε θα βρίσκεται στο εξωτερικό αλλά θα παραβρεθεί στην εκδήλωση η οικογένειά του.

Δεν υπάρχει τέτοια είδηση...

Νωρίτερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας διέψευσε τα σενάρια που τον είχαν φέρει να έχει δηλώσει ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, εφόσον στη Βουλή έρθει προς ψήφιση πρόταση για σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει και τον όρο «Μακεδονία».

«Δεν υπάρχει τέτοια είδηση» δήλωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ, διαψεύδοντας δημοσίευμα στην ιστοσελίδα real.gr, το οποίο αναφέρει πως σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, ο κ. Καμμένος «θα αποχωρήσει από μέλος της κυβέρνησης, εφόσον στη Βουλή έρθει προς ψήφιση πρόταση για σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει και τον όρο "Μακεδονία" ως γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, ακόμα και στη σλάβικη γραφή».

Δεν έχουμε καμία κόντρα με κανένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εγώ ούτε ο πρόεδρος. Δεν υπάρχει ούτε μία στο δισεκατομμύριο να πέσει η κυβέρνηση, δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θ. Παπαχριστόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v