Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γενικεύει την επίθεση η ΝΔ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα, η γραμμή Μητσοτάκη. Επιμένει στα… δεξιά και προσεγγίζει τους νοικοκυραίους. Ενόχληση από τις δηλώσεις Ντολ.

Γενικεύει την επίθεση η ΝΔ

Υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους και σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα επιλέγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να επαναφέρει τον δημόσιο διάλογο στα θέματα της καθημερινότητας του πολίτη.

Ως μια καλή ευκαιρία για την προσπάθεια αυτή θεώρησε τα χθεσινά τρίτα γενέθλια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τα οποία σχολίασε με δήλωσή του μπροστά στις κάμερες και δίνοντας το έναυσμα στους γαλάζιους τομεάρχες να εγκαλέσουν τον Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς του για τα πεπραγμένα τους. Οικονομία, Ασφάλεια, Υγεία, Δικαιοσύνη και Παιδεία βρέθηκαν στο επίκεντρο της ρητορικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον κ. Μητσοτάκη να κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «εξαπάτησε τους Έλληνες και έγινε το χειρότερο κατεστημένο. Οι Έλληνες δεν τον εμπιστεύονται να λύσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δεν τον εμπιστεύονται ούτε για τα μεγάλα εθνικά θέματα», τόνισε, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα για την ετοιμότητα της ΝΔ να «αλλάξει την Ελλάδα».

Λίγο νωρίτερα, επιμένοντας… δεξιά και με στόχο να αποτρέψει τυχόν απώλειες της ΝΔ προς άλλα, ιδεολογικά συγγενή κόμματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τις Ενώσεις Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Μεταξύ άλλων, τους υποσχέθηκε την επιστροφή του 50% των χρημάτων που τους οφείλει το κράτος ως αναδρομικά, αφού πρώτα εξέφρασε τη διαπίστωση ότι «η κυβέρνηση σας ενέπαιξε και έδωσε και σε εσάς υποσχέσεις τις οποίες δεν τήρησε».

Στο θέμα της ασφάλειας, ιδιαίτερη έμφαση στην αξιωματική αντιπολίτευση δίνουν στις επιθέσεις του Ρουβίκωνα (τελευταία χθες στα δικαστήρια της Ευελπίδων), όπως λένε, «με την ανοχή της κυβέρνησης».  Είναι από τα σημεία-κλειδιά, εκτιμούν στη ΝΔ, μέσω των οποίων μπορούν να επαναπροσεγγιστούν οι «νοικοκυραίοι» και ο κλασικός αστικός κόσμος που έχει γυρίσει την πλάτη στο πολιτικό σύστημα στο σύνολό του και αναζητά πολιτική στέγη.

Νέα μέτρα

Στο επίπεδο της οικονομίας, η ΝΔ θα επιμείνει στο θέμα των νέων μέτρων, η εφαρμογή των οποίων βρίσκεται προ των πυλών, καθώς και των πλειστηριασμών, ενώ διαψεύδει μετ’ επιτάσεως την καθαρή έξοδο από το μνημόνιο, που πανηγυρίζει η κυβέρνηση. «Υπάρχει έξοδος από το 3ο πρόγραμμα και είσοδος στο 4ο πρόγραμμα με μια αυξημένη εποπτεία, ενώ σταθερός θα είναι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022».  

Την ίδια ώρα, ενόχληση προκάλεσαν στην ηγετική ομάδα της ΝΔ οι δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζόζεφ Ντολ για το Σκοπιανό, σε τελείως διαφορετική γραμμή από αυτήν που χάραξε ο κ. Μητσοτάκης λίγες ώρες νωρίτερα από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Από το επιτελείο της ΝΔ φέρονται να επικοινώνησαν με τις Βρυξέλλες, ζητώντας επανόρθωση εκ μέρους του ΕΛΚ, κάτι που έγινε στη συνέχεια με την ανάρτηση δύο tweets από τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ. Γραμμένα μάλιστα στα ελληνικά, εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ επιθυμεί διακαώς τις στενές σχέσεις με τους ομογάλακτους -κατ’ αρχήν- Ευρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες. Αυτές θα επιδιώξει να ενισχύσει σε λίγες ημέρες, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, όπου θα έχει την ευκαιρία για αρκετά τετ α τετ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v