Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει στη μετωπική με κυβέρνηση η ΝΔ

Αλλαγή στάσης στο θέμα προκήρυξης των απεργιών. Ποια η πρώτη εικόνα από τις 1.300 σελίδες του πολυνομοσχεδίου. Την έναρξη της άτυπης προεκλογικής περιόδου σήμανε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Επιμένει στη μετωπική με κυβέρνηση η ΝΔ

Με σκληρή γραμμή προσέρχεται για μία ακόμη φορά στη Βουλή η ΝΔ, αυτή τη φορά για τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. Επιμένοντας στη μετωπική με την κυβέρνηση, την οποία έχει επιλέξει σταθερά κατά τα δύο χρόνια που βρίσκεται στην ηγεσία της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε τις προθέσεις του στη διάρκεια της χθεσινής περιοδείας του στην Πιερία. 

«Ματώνει η αριστερή τους συνείδηση, αλλά ψηφίζουν τα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα. Όπως κάνουν και τώρα με το πολυνομοσχέδιο, το οποίο και αυτό καταργεί επιδόματα και είναι άλλη μια απόδειξη της τραγικής στροφής την οποία έχει κάνει αυτό το κυβερνητικό μόρφωμα το οποίο, δυστυχώς, κυβερνά τη χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, προαναγγέλλοντας το σκληρό ροκ με αποκορύφωμα τη Δευτέρα, όταν θα έρθει προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. 

Ακόμα και στο θέμα της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου και του τρόπου προκήρυξης των απεργιών, που διέρρεαν τα γαλάζια στελέχη ότι θα ψηφίσουν «και με τα δύο χέρια», η Πειραιώς πλέον κάνει λόγο για «κακότεχνη, αόριστη και αντιφατική» διάταξη, φλερτάροντας ανοιχτά με το «όχι» στη σχετική ψηφοφορία. «Θα έπρεπε να αποτυπώνει τη θέληση του 50% του συνόλου των εργαζομένων στην επιχείρηση και όχι την πλειοψηφία της απαρτίας», δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, επιχειρώντας να αιτιολογήσει τη διαφοροποίηση.  

Το πολυνομοσχέδιο, λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, «είναι ένα μείγμα μνημονιακών δεσμεύσεων, αριστερών ιδεοληψιών και οδυνηρών διαψεύσεων για πολλές κοινωνικές ομάδες και συντεχνίες στις οποίες μέχρι πρόσφατα υποκριτικά η κυβέρνηση έκλεινε το μάτι». Έμφαση δίνουν στην υπερφορολόγηση και στην «επιβάρυνση της χώρας με πάνω από 25 δισ. ευρώ χρέη σε λιγότερο από τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Διαχωρισμός

Οι κυβερνητικοί εταίροι, υποστηρίζει η ΝΔ, και με το παρόν νομοσχέδιο κάνουν τους φτωχούς, φτωχότερους, ανάμεσα στα άλλα, με την περικοπή του ΕΚΑΣ, τη μείωση του πετρελαίου θέρμανσης και του επιδόματος των πολυτέκνων, καθώς και τους πλειστηριασμούς, όπου ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί επιτακτική ανάγκη τον διαχωρισμό των κακοπληρωτών από τους πραγματικά αδύναμους να πληρώσουν.  

Ο πρόεδρος της ΝΔ, από χθες ουσιαστικά και τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα, σήμανε την έναρξη της -αγνώστου διάρκειας- άτυπης προεκλογικής περιόδου, επιζητώντας την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αντίστροφα μετρά πλέον και ο χρόνος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, για τις οποίες ήδη η αξιωματική αντιπολίτευση ξεκινά τη σχετική προετοιμασία. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ανάθεση από τον πρόεδρο της ΝΔ στους γαλάζιους τομεάρχες της ευθύνης επικοινωνιακής προσέγγισης μιας περιοχής της χώρας. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο καθένας είναι υπεύθυνος στην περιφέρεια που έχει επωμιστεί, για την εξειδίκευση του προγράμματος της ΝΔ και την ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού. 

«Εστιάζουμε στην εξειδίκευση του προγραμματικού μας λόγου με βάση τα τοπικά χαρακτηριστικά που παρουσιάζει κάθε περιοχή καθώς και στον εντοπισμό στελεχών από κάθε περιφέρεια», σημειώνουν και προσδιορίζουν τον στόχο αυτής της προσπάθειας: «Καταγράφουμε τα προβλήματα που προκάλεσε σε κάθε περιοχή η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διαβουλευόμαστε με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, αξιολογούμε τις προτάσεις που διατυπώνονται σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, με σκοπό την προσαρμογή του προγράμματος ανάλογα με τις  ανάγκες και τις προτεραιότητες κάθε νομού». Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιοδεύσει στον νομό Πέλλας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v