Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Τα μηνύματα του γαλάζιου συνεδρίου

Πώς αποτιμούν στην ηγετική ομάδα τις διήμερες εργασίες. Η ενότητα, η κυβερνητική και η εκλογική ετοιμότητα. Το στοίχημα της ανανέωσης και οι αποδέκτες των αναφορών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΝΔ: Τα μηνύματα του γαλάζιου συνεδρίου

Το συνέδριο τελείωσε, η ικανοποίηση εμφανής στην ηγετική ομάδα και πλέον στη ΝΔ χαράζουν τη στρατηγική με την οποία θα κινηθούν από εδώ και πέρα.

Ήταν μια διήμερη διαδικασία χωρίς εκλογή προσώπων και κομματικών οργάνων, αλλά επιβεβαίωσης των γαλάζιων κυβερνητικών προτάσεων, όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τα προσυνέδρια που προηγήθηκαν.

Παράλληλα, επαναπροσδιορίστηκαν τα διλήμματα που θα έχουν μπροστά τους οι πολίτες, στην περαιτέρω προσέγγιση των οποίων ποντάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πεποίθηση στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι το 2018 θα είναι εκλογική χρονιά και ως εκ τούτου διαμορφώνουν τα επόμενα βήματά τους, με βάση το συγκεκριμένο δεδομένο.

«Οι επόμενες εκλογές δεν είναι μια μάχη για πολιτική κυριαρχία. Είναι μια μάχη για την ψυχή του Έθνους. Σήμερα βάζουμε το κόμμα σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα. Δεν θα αφήσουμε μέρα να πάει χαμένη. Ξεκινάμε τον μεγάλο αγώνα», τόνισε κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας το έναυσμα για τον «συνεχή αγώνα» για να φύγουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι από την εξουσία. Μαζί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, θα τελειώσουν οριστικά και «οι παρωχημένες ιδεοληψίες του παρελθόντος, ο λαϊκισμός και ο τυχοδιωκτισμός», τα οποία θα διαδεχθούν, σύμφωνα με τη γαλάζια ρητορική, «η υπευθυνότητα και η πραγματική έννοια για τον τόπο».

Αφού εξασφάλισε την εσωκομματική ενότητα, μετά και τις παρεμβάσεις Καραμανλή και Σαμαρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ενωτικός και όσον αφορά τη σχέση της ΝΔ με την κοινωνία. «Είμαστε το μεγάλο όχι μόνο φιλελεύθερο αλλά και λαϊκό κόμμα της Ελλάδας, το Κόμμα όλων των Ελλήνων που ενώνει φτωχούς και πλούσιους. Γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ταξικό πρόσημο», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι «χτίζουμε μια νέα Ελλάδα που ενώνει όλους τους Έλληνες σε κοινό όραμα, κοινές αξίες, κοινούς αγώνες. Οι διαχωρισμοί του χθες δεν έχουν θέση στη Νέα Ελλάδα που ενώνει δυνάμεις και δεν διχάζει τους πολίτες».

Δύο ευκαιρίες

Αποδέκτης των μηνυμάτων του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ήταν μόνο το εσωτερικό ακροατήριο αλλά όλη η κοινωνία, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στους ψηφοφόρους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Σας υποσχέθηκαν όσα σας υποσχέθηκαν και τους ψηφίσατε. Τους δώσατε δύο ευκαιρίες. Την Αντιμνημονιακή και τη Μνημονιακή. Απέτυχαν διπλά. Αναίρεσαν τον λόγο τους διπλά. Σας εξαπάτησαν διπλά. Κρίνετέ τους όπως τους αξίζει. Γυρίστε τους οριστικά την πλάτη. Δεν αξίζουν άλλη ευκαιρία», ανέφερε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας παράλληλα την ετοιμότητα του κόμματός του.

«Είμαστε έτοιμοι. Το ξέρουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες. Και είναι χρέος μας να μεταλαμπαδεύσουμε όλοι μαζί το σχέδιό μας, τις αρχές και τις θέσεις μας, σε κάθε σπίτι», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος συγκεκριμένα στον άνεργο 40άρη, στον νέο που είναι σήμερα 20-25 ετών, στον εργαζόμενο των 360 ευρώ, στον επαγγελματία, στον ευσυνείδητο δημόσιο υπάλληλο, στον συνταξιούχο, σε όσους είδαν την ακίνητη περιουσία τους να απαξιώνεται και σε κάθε συνεπή δανειολήπτη που η κρίση τον γονάτισε.

Όσον αφορά την προγραμματική ετοιμότητα της ΝΔ, προσδιόρισε το σχέδιο της ΝΔ σε δύο άξονες. Αφενός, η απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της ασφυκτικής φορολογίας και αφετέρου, η διάχυση της ευημερίας σε ολόκληρη την κοινωνία, «με ένα στιβαρό πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης».

Από τα σημαίνοντα στοιχήματα του προέδρου της ΝΔ είναι η ανανέωση του κόμματος, που θα πρέπει να εκληφθεί «ως πρόκληση και όχι ως απειλή». Στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύτηκε για τη συμμετοχή τουλάχιστον ενός νέου σε κάθε γαλάζιο ψηφοδέλτιο, ενώ προανήγγειλε ότι μέσα από μητρώο στελεχών, έχουν ήδη προκύψει νέα, φρέσκα πρόσωπα που θα συμβάλουν στην οικοδόμηση μιας «νέας Ελληνικής Δημοκρατίας για τον 21ο αιώνα». Υπενθύμισε δε τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν ίδρυε τη Νέα Δημοκρατία: «Εμείς, οι λιγότεροι, οι επώνυμοι είμαστε εδώ για να υπηρετούμε τους περισσότερους και τους ανώνυμους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v