Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βασίλης Κικίλιας: Έτσι οι νέοι θα αγκαλιάσουν τη ΝΔ

Αν η ΝΔ θέλει κοντά τους νέους ανθρώπους, σημείωσε, «αν πραγματικά νοιαζόμαστε για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, τότε καπρίτσια, στεγανά και καμαρίλα δεν χωρούν στη Νέα Δημοκρατία», είπε ο κ. Βασίλης Κικίλιας.

Βασίλης Κικίλιας: Έτσι οι νέοι θα αγκαλιάσουν τη ΝΔ

Στη νέα γενιά εστίασε την ομιλά του στο συνέδριο της ΝΔ ο Βασίλης Κικίλιας. «Στην Ελλάδα που κατέρρευσαν όλα στα 9 χρόνια της κρίσης, η Νέα Δημοκρατία δε μπορεί να έχει επετηρίδα. Αν θέλει να έχει τη νέα γενιά στο πλευρό της, πρέπει να καταργήσει την επετηρίδα έναντι της μεγαλύτερης απαίτησης του ελληνικού λαού στα 43 χρόνια ζωής της Παράταξής μας: αυτή της αξιοκρατίας», σημείωσε.

Αν η ΝΔ θέλει κοντά τους νέους ανθρώπους, σημείωσε, «αν πραγματικά νοιαζόμαστε για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, τότε καπρίτσια, στεγανά και καμαρίλα δεν χωρούν στη Νέα Δημοκρατία. Ούτε λαϊκισμοί, ούτε κακοπαιγμένες παραστάσεις, από κανέναν! Αν θέλουμε τους νέους και φιλοδοξούμε οι νέοι να θέλουν εμάς, επιβάλλεται πρώτα μία συγνώμη γιατί η γενιά τους είναι η πρώτη γενιά Ελλήνων μετά από πολλές, η οποία ζει χειρότερα και με λιγότερες δυνατότητες από την προηγούμενη. Αλλάζει αυτό; Φυσικά αλλάζει», τόνισε και αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων που θα μπορούσαν να ληφθούν για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.

-Με Πανεπιστήμια, κρατικά και ιδιωτικά, άμεσα συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας, με τμήματα/ειδικότητες αιχμής και πτυχία που θα αντιστοιχούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό (80%) σε θέσεις εργασίας.

-Με φορολογικά κίνητρα για όποιον επιχειρηματία προσλαμβάνει νέους εργαζόμενους.

-Με φορολογική αμνήστευση για όποιον νέο άνθρωπο ξεκινά τη δίκη του επιχείρηση.

-Με υποχρεωτικό επαγγελματικό προσανατολισμό στα σχολεία της χώρας και με διαδραστικότητα στις μεγάλες επιχειρήσεις.

-Με μια πανστρατιά των μεγάλων επιχειρηματιών, ώστε να προσλαμβάνουν νέους σε σταθερά ανοδικό ρυθμό για την επόμενη δεκαετία.

«Είναι πολλά άλλα μαζί με αυτά που ανάφερα, όσα μπορούμε να κάνουμε για τους νέους μας. Απαραίτητη προϋπόθεση και αφετηρία μας, η μείωση της φορολογίας, η μείωση των δαπανών και ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων, με σκοπό την αύξηση του ΑΕΠ που θα μεταφράζεται σε τρία πράγματα: Δουλειές, δουλειές και δουλειές», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

«Αν θέλετε οι νέες Ελληνίδες και οι νέοι Έλληνες να αγκαλιάσουν τη Ν.Δ.», τόνισε προς τους συνέδρους, «τότε ξεχάστε τα πολιτικά γραφεία ως στείρο σωλήνα ρουσφετιού δια του διορισμού και της ομηρίας της οικογένειάς τους. Ελάτε να φτιάξουμε ένα κράτος μικρό, αξιόπιστο και ικανό, που να διασφαλίζει δουλειές για όλους, μέσα από το ταλέντο, το δαιμόνιο, την ικανότητα και τη διορατικότητα των Ελλήνων. Το καταφέραμε και άλλοτε, μπορούμε και τώρα! Αν θέλετε τους νέους στη Ν.Δ., διαγράψτε τους ως κομπάρσους και χειροκροτητές και εγγράψτε τους ως αστέρια, ως ισότιμους, ως άξιους και ικανούς. Δώστε τους το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή, να ζουν μόνοι και όχι με τους γονείς τους μέχρι τα 40, να μπορούν να έχουν μια δουλειά, να έχουν ζωή, να ερωτεύονται, να κάνουν όνειρα, να ταξιδεύουν, να είναι περήφανοι. Οι νέοι της Ν.Δ. θα πρέπει να είναι όλοι οι νέοι και νέες στην Πατρίδα μας, είτε ανήκουν ιδεολογικά εδώ, είτε όχι. Το αξίζουν και τους το χρωστάμε», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v