Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνει την ατζέντα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Νέα επίσκεψη στη Μάνδρα, κριτική για την αντίδραση της κυβέρνησης. Επιμένει στο «σκάνδαλο με τους μεσάζοντες» για τη Σαουδική Αραβία. Η πρόταση Γεωργιάδη και η παρέμβαση των ψυχραιμότερων φωνών.

Διευρύνει την ατζέντα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Να εστιάσει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, μετά από ένα διήμερο γεμάτο «Σαουδική Αραβία» και «ευθύνες Τσίπρα - Καμμένου» όσον αφορά τη συμφωνία για την πώληση οπλικών συστημάτων, αποφάσισε να διευρύνει την ατζέντα του δημόσιου διαλόγου. Ενδεικτική η πρόθεσή του να επισκεφθεί σήμερα το πρωί -για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες- τη Μάνδρα, για να βρεθεί δίπλα στους πληγέντες, να ενημερωθεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους και να στηλιτεύσει την «καθυστερημένη και χωρίς συντονισμό», όπως καταγγέλλουν στη ΝΔ, αντίδραση της κυβέρνησης στην εν λόγω φυσική καταστροφή.  

Η καθημερινότητα είναι ο τομέας που το Μοσχάτο επενδύει για να φανεί η διαφορά της ΝΔ από την κυβέρνηση, τα στελέχη της οποίας -κατά το γαλάζιο επιτελείο- παρακολουθούν εξ αποστάσεως και τελικά αναποτελεσματικά τα ζητήματα που απασχολούν πραγματικά την κοινωνία. Αντίθετα, μόνο τυχαίες δεν θεωρούνται οι πρόσφατες επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Σαλαμίνα και παραλιακή ζώνη για την περιβαλλοντική θαλάσσια ρύπανση, στο Α.Τ. Πεύκης μετά την επίθεση κουκουλοφόρων, στο νοσοκομείο «Μεταξάς» στον Πειραιά, καθώς και στη Θάσο, τη Λέσβο και το Αμύνταιο που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

«Χωρίς να σταθούμε στο πλευρό του κόσμου, δεν πάμε πουθενά», σημειώνει στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος είδε την κυβέρνηση να προσπαθεί να μετατοπίσει το επίκεντρο της υπόθεσης της Σαουδικής Αραβίας, εμπλέκοντας μάλιστα και το όνομα της συζύγου του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Αποτέλεσμα, η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ ξεκίνησε «παίζοντας επίθεση», ξαφνικά βρέθηκε να αμύνεται, κινδυνεύοντας να χάσει τις εντυπώσεις.

«Μέχρι το τέλος»

Η ΝΔ δεν αλλάζει στάση στο συγκεκριμένο ζήτημα, παρόλο που η δημόσια συζήτηση δεν θα αφορά μόνο αυτό, και επιμένει να διαμηνύει ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι «θα λογοδοτήσουν μαζί για το σκάνδαλο με τους μεσάζοντες και την απώλεια 66 εκατ. ευρώ από τα δημόσια ταμεία». Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή συνεδρίαση των γαλάζιων τομεαρχών, «το εγγυώμαι προσωπικά: Η υπόθεση των εξοπλιστικών θα φτάσει μέχρι το τέλος και οι ευθύνες θα αποδοθούν, είτε το θέλουν είτε όχι. Όλοι γνωρίζουν ότι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες δεν παραγράφονται», σημείωσε, με τη γαλάζια κριτική να εστιάζει πρωτίστως στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Το πρόσωπο του προέδρου των ΑΝΕΛ ήταν αυτό που συζητήθηκε ιδιαιτέρως και στη χθεσινή σύσκεψη στην Πειραιώς, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες, πρότεινε οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να  καταψηφίζουν ό,τι φέρνει στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος, ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και με δεδομένο ότι έρχονται συμφωνίες όπως αυτή για τα F-16, αποφασίστηκε η κάθε περίπτωση να μελετάται και να αξιολογείται ξεχωριστά.  

Το μεσημέρι, ο  Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου αύριο το μεσημέρι θα παραβρεθεί σε εκδήλωση του ευρωκοινοβουλίου, αίθουσα του οποίου αναμένεται να λάβει το όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Απόψε, ο πρόεδρος της ΝΔ θα παραστεί στην επίσημη ίδρυση της Πολιτικής Ακαδημίας της ΟΝΝΕΔ στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ αύριο το πρωί, πριν από την εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο, θα συμμετάσχει σε εκδήλωση της δεξαμενής σκέψεως των Βρυξελλών Bruegel, μαζί με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν, με θέμα τον μετασχηματισμό της ΕΕ και της Ευρωζώνης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v