Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ενέσεις αισιοδοξίας» από Καμμένο στους βουλευτές ΑΝΕΛ

Σε ποια θέματα παρενέβη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Δηλώνει έτοιμος για τη μάχη της Δευτέρας στη Βουλή και σίγουρος για τη βελτίωση των δεικτών της οικονομίας. Οι διαφορετικές γνώμες στη ΝΔ και η επιλογή της μετωπικής επίθεσης.

«Ενέσεις αισιοδοξίας» από Καμμένο στους βουλευτές ΑΝΕΛ

Να καθησυχάσει τους βουλευτές των ΑΝΕΛ, με αφορμή τις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα από την αντιπολίτευση και να τους διαβεβαιώσει για την «ισχυρή κυβερνητική συνοχή» επιχείρησε χθες ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με πληροφορίες, εστίασε στο θέμα πώλησης οπλικών συστημάτων στη Σαουδική Αραβία, για το οποίο η σχετική συζήτηση στη Βουλή μετατέθηκε για τη Δευτέρα, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μια διακρατική συμφωνία που δεν έχει γίνει, δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ, ενώ αν δεν γίνει, θα είναι εις βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Η εκτίμηση που υπάρχει στο επιτελείο του ελάσσονος κυβερνητικού εταίρου είναι ότι στη μάχη της Δευτέρας ο Πάνος Καμμένος θα βγει κερδισμένος, παρά τον σε βάρος του «πόλεμο λάσπης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Υπονοούν μάλιστα ότι ο υπουργός Άμυνας κρατά «κρυφά χαρτιά» ενόψει της κοινοβουλευτικής μάχης και ενώ νωρίτερα ο ίδιος είχε ανακοινώσει πως αναφορικά με τα απόρρητα έγγραφα του Υπουργείου για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, δίνει πρόσβαση να τα δουν τα μέλη της επιτροπής εξοπλισμών και αποχαρακτηρίζει όσα δει και ζητήσει ο εισαγγελέας. 

Για το συγκεκριμένο θέμα, μάλιστα, οι ΑΝΕΛ διαπιστώνουν εντός της ΝΔ δύο διαφορετικές γραμμές, η πρώτη αυτή που εκφράζει ο αντιπρόεδρός της Άδωνις Γεωργιάδης τον οποίο κατηγορούν πως «συμπορεύεται» με τον Ανδρέα Λοβέρδο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και η δεύτερη, όπως διατυπώθηκε -πάντα σύμφωνα με τους ΑΝΕΛ- από τον γραμματέα της γαλάζιας Κ.Ο. Κώστα Τσιάρα και τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος αρνήθηκε να παραλάβει τα απόρρητα έγγραφα.  

Τρίτη αξιολόγηση

Αναφορικά με την οικονομία, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε αισιόδοξος πως άμεσα κλείνει η τρίτη αξιολόγηση, δεδομένου, όπως εξήγησε, ότι «όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι θετικά», ενώ για τον χρόνο των εκλογών εκτίμησε ότι αυτές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας, μετά το καλοκαίρι του 2018. Ορόσημο για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ είναι εκείνο ακριβώς το σημείο, «όταν η χώρα θα βγαίνει από τα μνημόνια και θα ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία της», σύμφωνα με στενό του συνεργάτη. Αυτό θα είναι και το μείζον προεκλογικό επιχείρημα, σε επικοινωνιακό επίπεδο, του κόμματος του Πάνου Καμμένου, ότι δηλαδή «συνέβαλε με την υπεύθυνη στάση του στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια», ζητώντας ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Όσον αφορά την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τη θεωρεί απόλυτα συμπαγή, έτοιμη να υπερασπιστεί κάθε νομοθετική πρωτοβουλία της συγκυβέρνησης και αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συρρίκνωσής της, λόγω αποχωρήσεων βουλευτών του. Προκειμένου δε να διευκολυνθεί η συγκεκριμένη προσπάθεια, όπως συμφωνήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, θα πρέπει να υπάρξει καλύτερη οργάνωση και συντονισμός στην επικοινωνία των στελεχών των ΑΝΕΛ με τα ΜΜΕ, καθώς και επικοινωνιακή διαχείριση απ’ όλους των πρωτοβουλιών και των δράσεων του κόμματος.   

Για τη ΝΔ, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι «με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν έχει μέλλον». Προέβλεψε δε ότι μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές, η αξιωματική αντιπολίτευση «θα ψάχνει για νέο αρχηγό». Στο πλαίσιο αυτό, πρόθεση του κ. Καμμένου είναι να μη σταματήσει τις αλλεπάλληλες μετωπικές επιθέσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς εκτιμά πως από αυτές ο ίδιος θα βγει κερδισμένος και θα μπορέσει να διεκδικήσει δυσαρεστημένους δεξιούς ψηφοφόρους από τη ΝΔ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v