Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεσμεύσεις Μητσοτάκη για καθημερινότητα και ασφάλεια

Το μήνυμα που θα εκπέμψει από το κέντρο της Αθήνας στο σημερινό προσυνέδριο. Τι απάντησαν οι φίλοι της ΝΔ στο σχετικό ερωτηματολόγιο. Οι υπηρεσίες της Δημόσιας Διοίκησης και η… κανονική ευρωπαϊκή χώρα.

Δεσμεύσεις Μητσοτάκη για καθημερινότητα και ασφάλεια

Ως μια πολύ καλή ευκαιρία προκειμένου να αναδειχθεί η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα θεωρούν στη ΝΔ το σημερινό προσυνέδριο του κόμματος, με αντικείμενο την καθημερινότητα και την ασφάλεια των Ελλήνων.

Τα εν λόγω ζητήματα, σύμφωνα με το γαλάζιο επιτελείο, αφορούν το «προνομιακό πεδίο» του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι και στα δύο οι επιδόσεις της κυβέρνησης «είναι απογοητευτικές». Η πιο πρόσφατη απόδειξη τούτου, κατά τις ίδιες πηγές, είναι η καθυστερημένη ανταπόκριση και αναποτελεσματική λειτουργία του κρατικού μηχανισμού στις πλημμύρες της Δυτικής Αττικής, σε συνέχεια της περιβαλλοντικής καταστροφής του Σαρωνικού και του σεισμού στη Μυτιλήνη τον περασμένο Ιούνιο. Αναφορικά με την ασφάλεια των πολιτών, αξίζει να σημειωθεί πως ενώ στην αρχή το σημερινό προσυνέδριο προγραμματιζόταν από την Πειραιώς να γίνει στο Λαύριο, τελικά αποφασίστηκε για σημειολογικούς λόγους να διεξαχθεί στο κέντρο της Αθήνας. 

«Θέλουμε ζωντανό το κέντρο», είναι το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έχει ως «σημαία» της ρητορικής του το «άβατο των Εξαρχείων» και την ανάγκη προστασίας του πολίτη. «Η διαφύλαξη της δημόσιας τάξης αποτελεί βασική προϋπόθεση ελευθερίας και κοινωνικής ευημερίας», έχει πει ο ίδιος σε παλαιότερη παρέμβασή του, εκτιμώντας ότι για να αφήσει η Ελλάδα οριστικά πίσω της την κρίση, πρέπει να γίνει μια «κανονική ευρωπαϊκή χώρα». Από το ερωτηματολόγιο που κλήθηκαν να απαντήσουν διαδικτυακά οι φίλοι της ΝΔ προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι 9 στους 10 ερωτηθέντες θέλουν μηδενική ανοχή σε κάθε μορφή εγκληματικότητας, ενώ δηλώνουν αντίθετοι στην προσωρινή έξοδο (άδεια) κρατουμένων από τις φυλακές χωρίς συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Παράλληλα, μόνο 1 στους 10 πολίτες που συμμετείχαν στον προσυνεδριακό διάλογο δηλώνει ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες που προσφέρει η Δημόσια Διοίκηση και ζητούν αυτή να λειτουργεί πραγματικά προς όφελος του πολίτη, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες και διευκολύνοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία. Ο κ. Μητσοτάκης για μία ακόμη φορά θα δεσμευτεί ότι η αξιολόγηση στο Δημόσιο θα εφαρμοστεί αφού «η ίδια η κοινωνία την επιθυμεί και κανείς δεν έχει να φοβηθεί κάτι από αυτό, ούτε οι πολλοί και πολύ άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι ούτε και αυτοί που δεν αποδίδουν όπως πρέπει και γι’ αυτό πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να γίνουν καλύτεροι». 

Πολυνομία και αναβολές

Ιδιαίτερη ενότητα στη σημερινή διαδικασία θα έχει η δικαιοσύνη στην υπηρεσία του πολίτη και της ανάπτυξης. Το βασικότερο πρόβλημά της, πάντα κατά τους ερωτηθέντες, είναι η πολυνομία και οι αναβολές των δικών. Επιτακτική θεωρούν την ανάγκη ύπαρξης στιβαρών και αποτελεσματικών θεσμών και με μια Δικαιοσύνη που θα εγγυάται την ισότητα όλων απέναντι στο νόμο και δεν θα λειτουργεί ως εμπόδιο στις επενδύσεις και την ιδιωτική οικονομική δραστηριότητα. «Η κυβέρνηση δεν ισοπεδώνει μόνο οικονομικά τη χώρα. Διαλύει τους θεσμούς και πλήττει τη Δικαιοσύνη, προκαλώντας με τις μεθοδεύσεις της, αφενός, κλίμα αναταραχής στους κόλπους της και αφετέρου, κλίμα ανασφάλειας δικαίου στην ελληνική κοινωνία», σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στο προσυνέδριο θα παρέμβουν, μεταξύ άλλων, ο Συνταγματολόγος και επικεφαλής της Επιτροπής Σοφών της ΝΔ Γιώργος Γεραπετρίτης, ο βετεράνος δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος και ο Μανώλης Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος ε.α. και πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Είναι η προτελευταία προσυνεδριακή διαδικασία, καθώς ακολουθεί μία ακόμα στις 2 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, παρουσία εκτός απροόπτου και του Κώστα Καραμανλή, με θέμα τον «σύγχρονο πατριωτισμό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v