Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Να γίνει ο «νέος φορέας της κεντροαριστεράς» και τα λέμε

Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος δεν εξεπλάγησαν με το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου και θέτουν τα ερωτήματα για την επόμενη ημέρα.

Να γίνει ο «νέος φορέας της κεντροαριστεράς» και τα λέμε

Αν και το Μαξίμου απέφυγε επιμελώς να αναμιχθεί στις εκλογές για την ανάδειξη επικεφαλής στο υπό σύσταση νέο κόμμα της κεντροαριστεράς, στελέχη του κυβερνώντος κόμματος δεν εξεπλάγησαν με το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου.

«Ούτε με κάποιους παράξενους εκλογείς», προσθέτουν, (όπως για παράδειγμα τους Στέφανο Μάνο και Παναγιώτη Ψωμιάδη) εννοώντας έναν αριθμό πολιτών που σπεύδει σε εσωκομματικές διαδικασίες διαφορετικών κομμάτων, για λόγους είτε προσωπικούς είτε... συνομωσιολογικούς.

Εν αναμονή, τώρα, του δεύτερου γύρου, τα ίδια στελέχη εστιάζουν σε δύο ερωτήματα:

* Εάν ο εν λόγω χώρος θα παραμείνει ενιαίος ή θα «σπάσει» σε κομμάτια εξαιτίας των ηττημένων προσωπικών (και όχι μόνο) στρατηγικών.

* Εάν ο υπό ίδρυση «νέος φορέας της κεντροαριστεράς» θα περπατήσει στα βήματα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας (που εσχάτως προσπαθεί να αρθρώσει έναν πιο «αριστερό» ή έστω «κοινωνικό» λόγο) ή εάν θα επιλέξει την σύμπλευση με την δεξιά παράταξη και, εν προκειμένω, με τη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη.

Η πρώτη απάντηση αφορά τους ίδιους τους (έως χθες) συμμάχους, λένε, και «δεν μας αφορά». Από τη δεύτερη όμως «θα εξαρτηθεί η εκκίνηση μίας συζήτησης που θα μπορούσε να καταλήξει σε συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και, ίσως, σε συμπόρευση κάποια στιγμή».

Είναι ενδεικτική η απάντηση που έδωσε (στο «Ε») ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Πρέπει να προσδιοριστεί το ιδεολογικό, το πολιτικό στίγμα του χώρου αυτού αλλά πριν γίνει αυτό, ξέρετε του περιεχομένου προηγείται καμιά φορά η μορφή. Δηλαδή πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι αυτός ο πολιτικός φορέας. Όταν γίνει αυτό, τότε θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε και σε βάθος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v