Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντονής προς ΝΔ: Εσείς δώσατε άδεια στον Κουφοντίνα!

«Δεν αλλάξαμε τίποτα στον δικό σας νόμο για την άδεια κρατουμένων» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, υπενθυμίζοντας την άδεια… και απόδραση του Χρ. Ξηρού. Σφοδρή αντιπαράθεση με Ντ. Μπακογιάννη.

Κοντονής προς ΝΔ: Εσείς δώσατε άδεια στον Κουφοντίνα!

«Εσείς νομοθετήσατε τους όρους για προσωρινή άδεια κρατουμένων, εμείς δεν αλλάξαμε τίποτα, μη γελοιοποιείστε».

Αυτή την απάντηση έδωσε στη ΝΔ, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, με αφορμή τη 48ωρη άδεια στον ισοβίτη της «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα.

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τα «γαλάζια» έδρανα, ο κ. Κοντονής υπενθύμισε ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο «που ψηφίσατε εσείς, χωρίς καμία δική μας αλλαγή» ορίζει ότι η άδεια σε κρατούμενο δίνεται μόνο με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Φυλακών και τη σύμφωνη γνώμη του εντεταλμένου εισαγγελέα.

«Οταν δόθηκε άδεια στον (έτερο ισοβίτη της «17Ν») Χριστόδουλο Ξηρό, το 2014, κι αυτός απέδρασε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησε εξηγήσεις από την τότε κυβέρνηση (Σαμαρά-Βενιζέλου)», είπε.

Διευκρίνισε δε, ότι η άδεια σε κρατούμενο δεν σημαίνει ούτε αποφυλάκισή του ούτε επανάκριση των πράξεών του, «για τις οποίες κρίθηκε και καταδικάστηκε».

«Τι άλλαξε μετά από οκτώ χρόνια;»

Η Ντόρα Μπακογιάννη, στη δική της παρέμβαση, αναρωτήθηκε «τι άλλαξε και τώρα έγινε δεκτό το αίτημα του Κουφοντίνα για άδεια ενώ τα προηγούμενα οκτώ χρόνια δεν γινόταν;».

Επέκρινε δε τον υπουργό Δικαιοσύνης επειδή «στηλίτευσε δημοσίως» την απόφαση της Δικαιοσύνης για μη αποφυλάκιση της Ηριάννας. Και τον κατηγόρησε ότι, για το θέμα του Κουφοντίνα, «κρύβεται πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση».

«Λέτε ψέματα»

«Λέτε ανακρίβειες και ψέματα, ότι δήθεν εμείς υποστηρίζουμε ενέργειες άλλων, των οποίων πέσαμε θύματα», απάντησε ο υπουργός, επικαλούμενος τις «επισκέψεις κάποιων» στο δικό του σπίτι και στο σπίτι του προκατόχου του, Νίκου Παρασκευόπουλου.

Για γελοία και αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση έκανε λόγο ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ξεκαθαρίζοντας ότι θα αφιερώσει τη δική του παρέμβαση στις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v