Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μήνυμα Μητσοτάκη για στήριξη της επιχειρηματικότητας

Τι θα πει στο 4ο προσυνέδριο της ΝΔ στην Κρήτη. Η επανεκκίνηση της οικονομίας, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και το πλεόνασμα. Η φορολογία και οι ασφαλιστικές εισφορές.

Μήνυμα Μητσοτάκη για στήριξη της επιχειρηματικότητας

Στην προβολή του θετικού αφηγήματος της ΝΔ και του αισιόδοξου μηνύματος για την επόμενη μέρα συνεχίζει να ποντάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προσπάθειά του να πείσει τους πολίτες για το «διαφορετικό» που επαγγέλλεται το κόμμα του.

«Πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον, όχι για το παρελθόν», τόνισε πρόσφατα και αυτό θέλει να κάνει πράξη, με ορίζοντα τη 16η Δεκεμβρίου και το 11ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ. Έναν ακόμα κρίκο της αλυσίδας αυτής ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιδιώξει να προσθέσει με τη σημερινή προσυνεδριακή διαδικασία στην Κρήτη, όπου -όπως έχει προαναγγελθεί- θα ανακοινώνει τις προτάσεις του κόμματός του για το πλεόνασμα και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, «για να επιβιώσουν οι υγιείς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες».

Θέμα του συνεδρίου είναι οι επιχειρήσεις και η επανεκκίνηση της οικονομίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θέτει στην κορυφή της ατζέντας την ανάγκη τόνωσης της επιχειρηματικότητας, της προσέλκυσης επενδύσεων και της στήριξης της αειφόρου ανάπτυξης.

Οι επιχειρήσεις, θα πει στην τοποθέτησή του, είναι η κινητήρια δύναμη της οικονομίας, διότι δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα υποστηρίξει για μία ακόμη φορά πως η κρίση έπληξε πιο έντονα τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Θα τονίσει για μία ακόμη φορά την ανάγκη μείωσης της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, βελτίωσης των υπηρεσιών από το δημόσιο, επιτάχυνσης της ψηφιοποίησης των διαδικασιών του Δημοσίου, καθώς και ελεύθερης πρόσβασης στα ανοιχτά δεδομένα αυτού για περισσότερη διαφάνεια, λογοδοσία και νέες επενδυτικές ευκαιρίες.

Οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, κατά τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουν να κερδίσουν πολλά από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ενώ για τη χρηματοδότηση των νεοφυών επιχειρήσεων εκτιμά ότι ένας από τους στόχους πρέπει είναι η σύνδεση των επενδυτικών ευκαιριών που «γεννούν» οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις ως «κοιτίδες» καινοτομίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Καινοτομία και εξωστρέφεια

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να εκπέμψει και πάλι ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας που επενδύει στην καινοτομία και την εξωστρέφεια. Σε πρόσφατη παρέμβασή του, άλλωστε, δήλωσε πως στην Ελλάδα «υπάρχει ένα τεράστιο, ανεκμετάλλευτο δυναμικό νέων ανθρώπων, που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και χρειάζονται την έμπρακτη υποστήριξη από την Πολιτεία». Ο πρόεδρος της ΝΔ και στη σημερινή του παρέμβαση θα δεσμευτεί για οριζόντια στήριξη της καινοτομίας και της νέας επιχειρηματικότητας. «Μόνο μέσα από τέτοιες δράσεις θα μπορέσει η Ελλάδα και πάλι να βρει τον αναπτυξιακό της βηματισμό και να δημιουργήσει πολλές, καλά αμειβόμενες, νέες θέσεις απασχόλησης, για νέους ανθρώπους», υποστηρίζει.

Επίσης, μεταξύ άλλων, στο σημερινό προσυνέδριο θα συζητηθούν οι τρόποι ριζικής βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, καθώς και μια σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις για κλάδους με σημαντική εγχώρια προστιθέμενη αξία, όπως ο τουρισμός και η ναυτιλία

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν εξάλλου τα πάνελ με τους ομιλητές, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται οι Αλέξης Μαρκαντωνάκης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Μύλοι Κρήτης Α.Ε.-Ελληνική Παραγωγή, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, Διευθύνων Σύμβουλος Δέλτα Χημική Α.Ε., Χάρης Καββαδίας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος  Megaplast, Χάρης Καρώνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος VivaWallet Holdings, Αρίστος Δοξιάδης, Οικονομολόγος, Γιάννης Δοξαράς, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος  Warply, Πάνος Ζαμάνης, Επιχειρηματίας, Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων και Μιχάλης Τσικνάκης, Γενικός Διευθυντής Cosmos Sport.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v