Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: «Απολογούμενος» ο πρωθυπουργός στη Βουλή

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη δημόσια ασφάλεια και όχι μόνο. Πώς θα απαντήσει στις αναφορές Τσίπρα για Αυγενάκη και Siemens. Διαχωρισμός της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ από τα στελέχη της.

ΝΔ: «Απολογούμενος» ο πρωθυπουργός στη Βουλή

Αποφασισμένος να μην αφήσει τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά τις τελευταίες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της σημερινής συζήτησης στη Βουλή, με αφορμή την ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό για τη δημόσια ασφάλεια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να διαχωρίσει την πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ από τα στελέχη που την απαρτίζουν, επαναλαμβάνοντας αυτό που είπε και κατά την πρόσφατη συνομιλία του με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Κωσταντίνο Τσουβάλα, πως «όταν η Ελληνική Αστυνομία αφήνεται να κάνει τη δουλειά της, εργάζεται με επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα, όταν αποτρέπεται, βλέπουμε τα φαινόμενα στον δρόμο».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα αφήσει αναπάντητη την επίθεση που θεωρείται βέβαιο ότι θα του εξαπολύσει ο πρωθυπουργός, με αφορμή αφενός τα δημοσιεύματα σε βάρος του γαλάζιου γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη και αφετέρου, την κατάθεση της Αικατερίνης Τσακάλου, πρώην γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, για τη Siemens.

Το σχετικό στίγμα έδωσε χθες η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη: «Κατανοούμε την απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να επαναλαμβάνει τη συκοφαντία. Η Τσακάλου ήταν υποψήφια του ΛΑΟΣ. Όσον αφορά στο θέμα του Αυγενάκη, ο ίδιος έχει προαναγγείλει προσφυγή στη δικαιοσύνη. Βλέπουμε πολύ συχνά υποκλαπείσες συνομιλίες στελεχών της ΝΔ», σημείωσε.

Αναφορικά με την ασφάλεια των πολιτών, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιχειρήσει να παρουσιάσει τον Αλέξη Τσίπρα ως «απολογούμενο» και θα υπενθυμίσει πως όταν πριν από κάποιους μήνες είχε προτάξει το θέμα και πάλι μέσω του Κοινοβουλίου, η απάντηση της κυβέρνησης ήταν ότι «πρόκειται για ανεπίκαιρο ζήτημα». Ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει λόγο για ένα «αίσθημα ανομίας», το οποίο -όπως θα πει- αποτελεί «στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης».

Όπως αναφέρει στενός συνεργάτης του, «το παιχνίδι στο κέντρο της Αθήνας χάνεται καθημερινά, όχι εξαιτίας των στελεχών των σωμάτων ασφαλείας που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, αλλά λόγω των κυβερνητικών επιλογών». Αποτέλεσμα τούτου, υποστηρίζουν στη ΝΔ, «αυτοί που απειλούνται διαρκώς είναι τελικά οι ίδιοι οι πολίτες και ειδικά οι πιο αδύναμοι».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v