Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύριο απολογείται ο 29χρονος με τα «τρομοδέματα»

Ο 29χρονος αρνείται τη συμμετοχή του στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, σύμφωνα με τον συνήγορό του Φ. Ραγκούση.

Αύριο απολογείται ο 29χρονος με τα «τρομοδέματα»

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο στις 7 το απόγευμα ζήτησε και έλαβε ο 29χρονος, ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας.

Ο δικαστικός λειτουργός επέδωσε στους συνηγόρους του νεαρού διάταξη λήψης DNA, οι οποίοι ζήτησαν εντός πενθημέρου να ορίσουν πραγματογνώμονα.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης, εάν στο μεσοδιάστημα ληφθεί από τον νεαρό γενετικό υλικό με βίαιο τρόπο, τότε θα προσφύγει στις αρμόδιες αρχές.

Να σημειωθεί ότι για τη δικογραφία που αφορά στην επίθεση Παπαδήμου, σύμφωνα με τον συνήγορο, ο 29χρονος αρνείται τη συμμετοχή του στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Τέλος, την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί στις 12 το μεσημέρι ενώπιον του πρώτου τακτικού ανακριτή για τα ευρήματα που του αποδόθηκαν κατά τη σύλληψή του.

ΕΛ.ΑΣ.: Ο 29χρονος σχεδίαζε «χτύπημα» με καταφύγιο το διαμέρισμα στα Εξάρχεια

Την εκδοχή να προοριζόταν το κρησφύγετο των Εξαρχείων για καταφύγιο ύστερα από τρομοκρατικό χτύπημα, εξετάζουν ως πιο πιθανή οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σε αυτή την εκτίμηση καταλήγουν, καθώς το ισόγειο διαμέρισμα που εντοπίστηκε και ερευνήθηκε σήμερα, νοικιάστηκε από τον 29χρονο Κωνσταντίνο Γιατζόγλου, που συνελήφθη για τα τρομοδέματα, μόνο για πέντε μέρες, μέσω Ίντερνετ.

Το γεγονός επίσης ότι είχε ενοικιαστεί για τις μέρες από 26 Οκτωβρίου έως σήμερα, οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι, αν προγραμματιζόταν κάτι, επρόκειτο να συμβεί αυτές τις πέντε μέρες, αλλά απετράπη λόγω της σύλληψης του 29χρονου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v