Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σφοδρή κριτική στον Γ. Μουζάλα… από τον ΣΥΡΙΖΑ

Βαρύ κλίμα για τον υπουργό στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Θέμα παραίτησης έθεσε ο ίδιος στον Αλ. Τσίπρα χωρίς να υπάρξει συνέχεια. Γιατί παρέστη στη συνάντηση ο Πάνος Σκουρλέτης.

Σφοδρή κριτική στον Γ. Μουζάλα… από τον ΣΥΡΙΖΑ

Εξαιρετικά βαρύ κλίμα εναντίον του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα διαμορφώθηκε στην πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Η κριτική πολλών εκ των μελών του οργάνου αφορούσε τις συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων, στην αποσυμφόρηση των νησιών και στις καθυστερήσεις στη δημιουργία νέων δομών.

Πληροφορίες φέρουν τον κ.Μουζάλα να αντέδρασε λέγοντας ότι θέτει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Συνέχεια δεν υπήρξε καθώς, πέραν της στήριξης που του παρέχει ο κ. Τσίπρας, ο υπουργός έχει προταθεί για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, με τη σχετική απόφαση να αναμένεται περί τα τέλη του μήνα.

Η εξέλιξη του μεταναστευτικού ήταν ο λόγος που κλήθηκε στη συνεδρίαση και ο Πάνος Σκουρλέτης, καθώς, ως υπουργός Εσωτερικών, έχει την ευθύνη της συνδρομής της τοπικής αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια.

Σχετικά με την τρίτη αξιολόγηση, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πεποίθηση ότι θα κλείσει το πολύ στις αρχές Ιανουαρίου, ενώ χαρακτήρισε καθοριστικούς μήνες τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο για την πορεία εξόδου από το μνημόνιο τον Αύγουστο.

Στη διάρκεια της εξάωρης συνεδρίασης του ηγετικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Τσίπρας ενημέρωσε για το πρόσφατο ταξίδι στις ΗΠΑ και για τη συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο Τραμπ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν τέθηκε θέμα για την αναβάθμιση των F-16 καθώς εκτιμήθηκαν ως επαρκή το πλαίσιο και τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ.Τσίπρας στη Βουλή την προηγούμενη Παρασκευή στην «Ώρα του Πρωθυπουργού».

Η ανακοίνωση του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

«Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας συμμετείχε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία διεξήχθη πολιτική συζήτηση μεταξύ άλλων και για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.
Στο πλαίσιο της εσωκομματικής δημοκρατικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκαν διαφορετικές απόψεις.

Πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση ο Υπουργός αποχώρησε, προκειμένου να παραβρεθεί σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φραν Τίμερμανς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v