Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από το ΥΠΕΞ στο Μαξίμου ο Γ. Τσίπρας

Παραίτηση υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Οι «φήμες» για τις σχέσεις με Ν. Κοτζιά και για το νέο ρόλο συμβούλου του πρωθυπουργού.

Από το ΥΠΕΞ στο Μαξίμου ο Γ. Τσίπρας

Το τεντωμένο σκοινί πάνω στο οποίο ισορροπούσε ο Γιώργος Τσίπρας με τον Νίκο Κοτζιά έσπασε.

Επίμονες πληροφορίες των τελευταίων ωρών αναφέρουν ότι ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ υπέβαλε και επισήμως παραίτηση στον πολιτικό του προϊστάμενο και «μετακομίζει» στο Μαξίμου ως σύμβουλος του πρωθυπουργού επί των ιδίων θεμάτων.

Το τελευταίο διάστημα, ο Γιώργος Τσίπρας υπολειτουργούσε και, όπως αποδείχθηκε, όχι μόνο λόγω ενός προβλήματος υγείας που τον καθήλωσε για μεγάλο τμήμα του καλοκαιριού.

Κατά τους «ψιθύρους», η συνεργασία του με τον κ. Κοτζιά πέρασε από μεγάλες δοκιμασίες, καθώς ο υπουργός «δεν άφηνε περιθώρια αυτονομίας» στον κ. Τσίπρα, παρότι ο ίδιος πιστώθηκε με την προετοιμασία των «ανοιγμάτων» σε χώρες όπως η Κίνα, το Ιράν ή η Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Τσίπρας είναι συγγενής του πρωθυπουργού (πρώτος ξάδελφος), γεγονός που -κατά τις επίμονες φήμες- του στέρησε θέση στο υπουργικό συμβούλιο.

Το Μαξίμου δεν έχει επιβεβαιώσει τη μετακόμιση του πρώην ΓΓ του ΥΠΕΞ, ενώ πηγές του υπουργείου δεν επιβεβαιώνουν τα περί κακών σχέσεων με τον κ. Κοτζιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v