Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουντώνουν οι κόντρες στην Κεντροαριστερά

Η αντιπαράθεση Καμίνη - Θεοδωράκη, η επίθεση Ραγκούση κατά πάντων και η απάντηση Μανιάτη. Πυρετώδεις διεργασίες για το πρώτο debate των υποψηφίων την προσεχή Δευτέρα. Άρχισαν οι προεγγραφές ψηφοφόρων, στα 3 ευρώ η συμμετοχή.

Φουντώνουν οι κόντρες στην Κεντροαριστερά

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και οι τόνοι ανάμεσα στους 9 υποψηφίους (μετά την αποχώρηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου) μέρα με τη μέρα ανεβαίνουν. Μόνο το τελευταίο 48ωρο, υπήρξαν δύο κόντρες, η πρώτη μεταξύ του Γιώργου Καμίνη και του Σταύρου Θεοδωράκη και η δεύτερη ανάμεσα στον Γιάννη Ραγκούση (που έβαλε κατά τεσσάρων ανθυποψηφίων του) και τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος τελικά του απάντησε. Με δεδομένο δε το άγνωστο -σε ποσότητα και προέλευση- εκλογικό σώμα, δεν αποκλείεται οι αντιπαραθέσεις να ενταθούν, στην προσπάθεια των υποψηφίων για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα κατά την εκλογική διαδικασία. Όπερ σημαίνει, είτε πρόκριση στον δεύτερο γύρο είτε ένα αξιοπρεπές ποσοστό που θα μπορεί να αποτελέσει παρακαταθήκη και ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για την επόμενη μέρα. 

Βάσει του προγραμματισμού της επιτροπής Αλιβιζάτου, οι κάλπες θα στηθούν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, με τους δύο πρώτους, εφόσον δεν εξασφαλιστεί απόλυτη πλειοψηφία, να αναμετρώνται μία εβδομάδα αργότερα. Τα επιτελεία των υποψηφίων, πέραν των περιοδειών που εξελίσσονται σε όλη τη χώρα, εργάζονται πυρετωδώς και για τις δύο τηλεμαχίες (debate) που θα γίνουν μέχρι τις εκλογές, το πρώτο εκ των οποίων την προσεχή Δευτέρα. Το στίγμα πάντως έχει ήδη δοθεί εκ μέρους των υποψηφίων, οι οποίοι αναζητούν την παραμικρή έστω αφορμή για να… παίξουν επίθεση σε βάρος των υπολοίπων.   

Μέρος του… παιχνιδιού αυτού έχουν καταστεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γενικότερα η ΝΔ, όσον αφορά sτο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας της με τον νέο φορέα. Κάθετα αντίθετος σε αυτό το σενάριο δηλώνει ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος, σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εγκάλεσε τέσσερις συνυποψηφίους του, τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γιώργο Καμίνη, τον Σταύρο Θεοδωράκη και τη Φώφη Γεννηματά, ότι δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη». Πλέον, επισημαίνει, «είναι ξεκάθαρο τι πάει να γίνει. Μόνο εσύ μπορείς να το εμποδίσεις. Έλα να ψηφίσεις στις 12 Νοεμβρίου», αναφέρει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο σχολίασε ο Γιάννης Μανιάτης. «Απαράδεκτο το σποτ Ραγκούση. Δεν είναι της αισθητικής μου και δεν πρέπει να υιοθετούμε διχαστικές τακτικές. Ειδικά αν προέρχεται από κάποιον που απουσίαζε επί μία πενταετία, όταν όλοι οι υπόλοιποι δίναμε τη μάχη να σταθεί όρθια η παράταξη απέναντι στα ψεύδη της Νέας Δημοκρατίας και τις ύβρεις του ΣΥΡΙΖΑ. Προτείνω ενότητα και νηφαλιότητα», σημείωσε.

«Δανεισμένη από τη λασποθήκη»

Και αυτό λίγες ώρες μετά τη μετωπική Καμίνη - Θεοδωράκη, οι οποίοι προσπαθούν να αλιεύσουν ψηφοφόρους από την ίδια δεξαμενή. Ο δήμαρχος της Αθήνας, σε δήλωσή του, υποστήριξε ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού «στηρίζεται μόνο στην εικόνα του και το lifestyle». Άμεση η απάντηση από το Ποτάμι, που σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Με θλίψη ακούσαμε τον κ. Καμίνη να επιτίθεται στον Σταύρο Θεοδωράκη λέγοντας ότι στηρίζεται μόνο στην εικόνα του και στο lifestyle, κατηγορία δανεισμένη από τη λασποθήκη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την εποχή που ιδρύθηκε Το Ποτάμι. Δεν πρόκειται να μπούμε σε λασπομαχία με τον Γ. Καμίνη». Υπέρ του Σταύρου Θεοδωράκη τάχθηκε και ο Γιάννης Μανιάτης, χαρακτηρίζοντας το σχόλιο του δημάρχου Αθηναίων ως «ανεπίτρεπτο».

Αύριο, Τετάρτη, θα συνεδριάσει και πάλι η επιτροπή Αλιβιζάτου, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι κανόνες των δύο τηλεμαχιών, αλλά και να διεκπεραιωθούν άλλα διαδικαστικά ζητήματα. Παράλληλα, η επιτροπή ενεργοποίηε το link των προεγγραφών για την εκλογική διαδικασία, προκειμένου οι πολίτες που ενδιαφέρονται να ψηφίσουν, να κάνουν γνωστά τα στοιχεία τους για να αποφευχθούν προβλήματα και καθυστερήσεις της τελευταίας στιγμής. Υπενθυμίζεται ότι το αντίτιμο για τη συμμετοχή των ψηφοφόρων στη διαδικασία ορίστηκε στα 3 ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v