Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δίκη ΧΑ: Τους «προστατευόμενους μάρτυρες» θέλει στην αίθουσα η εισαγγελέας

Η εισαγγελική λειτουργός επεσήμανε κατά την αγόρευσή της ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο καθώς και άλλοι μάρτυρες έχουν καταθέσει για την υπόθεση, αλλά δεν έχουν απειληθεί από τρίτα πρόσωπα.

Δίκη ΧΑ: Τους «προστατευόμενους μάρτυρες» θέλει στην αίθουσα η εισαγγελέας

Την αυτοπρόσωπη εμφάνιση των πέντε «προστατευόμενων μαρτύρων» ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με φανερά τα πρόσωπά τους και τα προσωπικά τους στοιχεία, ζήτησε στη δίκη της Χρυσής Αυγής η εισαγγελέας της έδρας.

Η εισαγγελική λειτουργός επεσήμανε κατά την αγόρευσή της ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο καθώς και άλλοι μάρτυρες έχουν καταθέσει για την υπόθεση, αλλά δεν έχουν απειληθεί από τρίτα πρόσωπα. Με το σκεπτικό αυτό έκανε δεκτές τις ενστάσεις της υπεράσπισης, η οποία είχε υποστηρίξει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση ότι η προστασία των συγκεκριμένων μαρτύρων «έχει πάψει να ισχύει».

Αφού ολοκληρώθηκε η εισαγγελική πρόταση, τον λόγο έλαβε η πολιτική αγωγή, η οποία υποστήριξε στο δικαστήριο ότι πριν υποχρεωθούν οι πέντε μάρτυρες να προσέλθουν, θα πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία να αποφασίσουν μόνοι τους τι θα πράξουν.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει μέχρι την επόμενη δικάσιμο, την ερχόμενη Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι στην ένσταση που κατέθεσαν στο δικαστήριο, οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν τη φυσική παρουσία των πέντε προστατευόμενων μαρτύρων, θέτοντας ζήτημα άσκησης των δικαιωμάτων της υπεράσπισης και αναφέροντας πως «αν καταθέσουν οι μάρτυρες αυτοί υπό το καθεστώς αυτό, δεν θα μπορέσετε ως Δικαστήριο να συναγάγετε ορθά συμπεράσματα. Θεωρούμε λοιπόν νομικά επιτακτικό να καταθέσουν επώνυμα».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v