Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Λάρισα ο Αλ. Τσίπρας και... η μισή κυβέρνηση

Σε εξέλιξη το Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας. Στρογγυλά «τραπέζια» και συσκέψεις με τοπικούς παραγωγικούς φορείς. Ομιλία του πρωθυπουργού το βράδυ

Στη Λάρισα ο Αλ. Τσίπρας και... η μισή κυβέρνηση

Στη Λάρισα έχει μεταφερθεί από χθες το βράδυ... το μισό υπουργικό συμβούλιο για το Αναπτυξιακό Συνέδριο της περιφέρειας Θεσσαλίας -το τέταρτο μετά από εκείνα σε Δ. Μακεδονία, Στ. Ελλάδα και Κρήτη.

Το βράδυ θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ νωρίς το μεσημέρι σήμερα θα βρεθεί στον Βόλο, όπου θα έχει συναντήσεις με επιχειρήσεις νέων τεχνολογιών, εξωστρέφειας και καινοτομίας.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα ηγηθεί σύσκεψης στη Λάρισα με τους υπουργούς που συμεμτέχουν στο συνέδριο, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο της πόλης Απόστολο Καλογιάννη.

Όπως και τα προηγούμενα, έτσι και στη Θεσσαλία το Αναπτυξιακό Συνέδριο πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων των τεσσάρων νομών της Περιφέρειας και πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι ο ίδιος: μέσα από τα περιφερειακά συνέδρια να υπάρξει αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, προκειμένου να διερευνηθούν και να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της εκάστοτε περιοχής.

Η συνισταμένη θα αποτελέσει τη βάση για το Εθνικό Πρόγραμμα Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας.

Το συνέδριο ξεκίνησε με ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και αναπτύσσεται σε παράλληλες συνεδριάσεις, από τις οποίες προκύπτουν και τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο.

Πιο συγκεκριμένα:

· Αγροτική Ανάπτυξη και Παραγωγική Ανασυγκρότηση, με ομιλητές τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, τον Αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τον ΓΓ Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπο Κασίμη.

· Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις και Αναπτυξιακή Πολιτική, με ομιλητές τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα και τον πρόεδρο της Enterprise Greece Χρήστο Στάικο.

· Υποδομές περιβάλλον, τουρισμός και διαχείριση υδατικών πόρων, με ομιλητές τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο.

· Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία, με ομιλητές τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη.

· Κοινωνική Πολιτική, Εργασιακές Σχέσεις και Αλληλέγγυα Οικονομία, με ομιλήτριες την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, την αναπληρώτρια Ράνια Αντωνοπούλου και την αναπληρώτρια Θεανώ Φωτίου.

· Παιδεία, Έρευνα και οικονομία της γνώσης, με ομιλητές των υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου και τον αναπληρωτή Κώστα Φωτάκη.

Η αυλαία θα πέσει απόψε με την ομιλία του πρωθυπουργού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v