Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από τον Βορρά ξεκινά το νέο άνοιγμα Μητσοτάκη στην κοινωνία

Πώς διαμορφώνεται η γαλάζια στρατηγική ενόψει του συνεδρίου. Σε ποιους πολίτες στοχεύει η ΝΔ. Οι προσδοκίες και οι καινοτομίες του εγχειρήματος. Την Κυριακή το πρώτο προσυνέδριο στη Νίκαια.

Από τον Βορρά ξεκινά το νέο άνοιγμα Μητσοτάκη στην κοινωνία

Η Μακεδονία θα αποτελέσει τον πρώτο σταθμό του νέου κύκλου περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του ανοίγματος στην κοινωνία και ενόψει του συνεδρίου του Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, είκοσι περίπου μέρες μετά την παρουσία του στη ΔΕΘ,  θα ξαναβρεθεί στη συμπρωτεύουσα το βράδυ της Τετάρτης, όπου θα μιλήσει στο 2ο Thessaloniki Summit 2017, το οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, με θέμα: «Ισχυρή και ανταγωνιστική βιομηχανία ως προϋπόθεση για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο». 

Στο περιθώριο της συνόδου, θα έχει επαφές με αυτοδιοικητικά και κομματικά στελέχη, ενώ το επόμενο διήμερο, Πέμπτη και Παρασκευή, θα περιοδεύσει στους νομούς Σερρών και Κιλκίς αντίστοιχα. Πρόθεσή του, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να συνομιλήσει με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων του πρωτογενούς τομέα και αυτού της μεταποίησης ενώ θα έχει και συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και του πολιτισμού. Η περαιτέρω προσέγγιση των πολιτών αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την Πειραιώς, η οποία βρίσκεται σε πορεία προσυνεδριακών διαδικασιών.

Η προετοιμασία της κυβερνητικής πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα αποτελέσει και τη βασική ατζέντα των προσυνεδρίων έχει ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2016. Στελέχη της αγοράς, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας εργάστηκαν όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να παρουσιαστεί ένα σοβαρό, ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας.

Το συνέδριο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του κόμματος και πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Κωστή Χατζηδάκη, θα κινηθεί «πέρα από τις γνωστές κλασικές κομματικές διαδικασίες όλων των ελληνικών πολιτικών κομμάτων» και θα σηματοδοτήσει ανοίγματα σε όλους τους σοβαρούς ανθρώπους «της δημοκρατικής Δεξιάς και του Κέντρου». Η ΝΔ, κατά τον ίδιο, εκτός από κεντροδεξιό κόμμα πρέπει «να παραμείνει και ένα κόμμα λαϊκό, στο οποίο θα χωράνε και οι εργοδότες, και οι εργαζόμενοι, και οι μικρομεσαίοι, και οι αγρότες, και οι δημόσιοι υπάλληλοι, και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι».

Εργαζόμενοι και άνεργοι

Το επόμενο τρίμηνο και μέχρι το διήμερο 15 και 16 Δεκεμβρίου που θα λάβει χώρα το συνέδριο, λένε στην οδό Πειραιώς, ο πρόεδρος και το σύνολο των στελεχών θα μιλήσουν «στους νέους, σε όσους έχουν εργασία και όσους αναζητούν μια θέση εργασίας, σε αυτούς που ζουν στην ανασφάλεια, σε όσους έχουν φτάσει σε αδιέξοδο λόγω της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και σε αυτούς που ταλαιπωρούνται από τη γραφειοκρατία». Στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να ακούσει τους προβληματισμούς τους και να εκφράσει -μέσα από τις δικές της προτάσεις που θα εξειδικευτούν στο συνέδριο- τις δικές τους προσδοκίες και ελπίδες.

Το 1ο Προσυνέδριο με θέμα «Για τους Εργαζόμενους και τους Ανέργους» θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια την προσεχή Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, και θα εξεταστούν τρεις θεματικές ενότητες: α) Ο ιδιωτικός τομέας και οι επενδύσεις ως μοχλός για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, β) Τα πραγματικά δικαιώματα για τους εργαζομένους και οι ουσιαστικές ευκαιρίες για τους ανέργους, και γ) Η κατάρτιση και εκμάθηση νέων δεξιοτήτων με ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Σκοπός της ηγετικής ομάδας της ΝΔ είναι τα προσυνέδρια να είναι ανοιχτά στους πολίτες, ακόμα και αν δεν πρόκειται για κομματικά στελέχη. Στο πλαίσιο αυτό, έχει αποφασισθεί να μη μιλήσουν μόνο στελέχη του κόμματος αλλά και πανεπιστημιακοί, στελέχη επιχειρήσεων, άνθρωποι από τους τομείς της Παιδείας και του Πολιτισμού. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Γραμματείας Προγράμματος υπό τον Γιώργο Στεργίου, θα υπάρξουν ειδικά ερωτηματολόγια για κάθε ενότητα, ζωντανή μετάδοση και μια σύγχρονη διαδικασία ζωντανής και ηλεκτρονικής συζήτησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v