Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Λευκός καπνός» για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά

Οι δύο εταιρείες που θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας το εγχείρημα είναι η Wind (το hardware) και η OTS (το software), με το κόστος να ανέρχεται σε περίπου 350.000 συν ΦΠΑ (περίπου 420.000 ευρώ).

«Λευκός καπνός» για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά

Φως στο μέχρι στιγμής αδιέξοδο που είχε μπλοκάρει τις διαδικασίες εκλογής για τον αρχηγό του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς άρχισε να φαίνεται ύστερα από την δίωρη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλιβιζάτου με τους εκπροσώπους των δέκα υποψηφίων.

Όπως διέρρευσε, συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι οι δύο εταιρείες που θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας το εγχείρημα είναι η Wind (το hardware) και η OTS (το software), με το κόστος να ανέρχεται σε περίπου 350.000 συν ΦΠΑ (περίπου 420.000 ευρώ).

Με το άνοιγμα των σχετικών προτάσεων απορρίφθηκε η λύση της Singular Logic (800 χιλιάδες ευρώ) η οποία κρίθηκε απαγορευτική οικονομικά και αποφασίστηκε να συνδυαστούν οι προσφορές της Wind (300 χιλιάδες ευρώ) και της OTS (350 χιλιάδες ευρώ).

Παράλληλα, ορίστηκε τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Αλιβιζάτο, Σιατερλή και Αναστασάκο, η οποία θα διαπραγματευτεί τα ειδικά ζητήματα της σύμβασης με τις εταιρείες καθώς και τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών.

Βασική επιδίωξη είναι αυτές να πραγματοποιηθούν στη συμφωνημένη ημερομηνία της 5ης Νοεμβρίου, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί μικρή αναβολή για μία-δύο εβδομάδες, καθαρά για τεχνικούς λόγους.

Δύσκολο φαίνεται εξάλλου να εφαρμοστεί η εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία, αν και ο εκπρόσωπος του Ποταμιού έκανε γνωστό ότι το κόμμα του θα καταθέσει τη Δευτέρα συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη σχετική πρόταση.

Με τη θέση του Σταύρου Θεοδωράκη φέρεται να συμφωνεί και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Η επιτροπή επικύρωσε εξάλλου και επισήμως τις δέκα υποψηφιότητες αφού ελέγχθηκαν οι υπογραφές που είχαν κατατεθεί από αυτούς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v