Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει στην καθημερινότητα του πολίτη ο Μητσοτάκης

Το άνοιγμα στην κοινωνία και οι τακτικές επαφές του με εργαζόμενους και ασθενείς ομάδες. Πώς ξετυλίγεται η στρατηγική της ΝΔ ενόψει συνεδρίου. Ψηλά στην ατζέντα οι επενδύσεις.

Επιμένει στην καθημερινότητα του πολίτη ο Μητσοτάκης

«Όσο σωστές και να είναι οι θέσεις και οι προτάσεις μας, αν δεν βρίσκουμε ευήκοα ώτα για να περαστεί το μήνυμά μας, δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε τίποτα». Με αυτή τη φράση, υψηλόβαθμος κομματικός παράγοντας της ΝΔ αποτυπώνει γλαφυρά την ανάγκη ενίσχυσης της επαφής του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολίτες, στην προσπάθεια ανάκτησης της εμπιστοσύνης της κοινωνίας. Αυτή είναι και η βασική πτυχή της στρατηγικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον δρόμο προς το συνέδριο αρχών και θέσεων του Δεκεμβρίου, με τον πρόεδρο του κόμματος να επιχειρεί να κάνει πράξη το… περίφημο «άνοιγμα προς την κοινωνία», το οποίο εξήγγειλε και από τη ΔΕΘ.

«Η ΝΔ αποδεικνύει ότι ακούει τους πολίτες, αντιλαμβάνεται τα προβλήματά τους και είναι εδώ για να δώσει πραγματικές λύσεις και να βελτιώσει της ζωή τους», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου Βασίλης Κικίλιας, την ίδια στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης επισκεπτόταν τα δικαστήρια της Ευελπίδων, προκειμένου να συνομιλήσει με πολίτες, δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέπτεται δημόσιο χώρο, όπου εργάζονται ή βρίσκονται περιστασιακά πλήθος πολιτών, ενώ σε κάθε ευκαιρία επιδιώκει να βρίσκεται κοντά στους αδυνάμους και σε όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό, αύριο θα επισκεφθεί τη Σαλαμίνα, μετά την Γλυφάδα και την Ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι, με αφορμή την πρόσφατη μόλυνση του Σαρωνικού. Θέμα το οποίο -όπως λένε στη ΝΔ- έχει ακόμα πολλά επεισόδια.  

Η καθημερινότητα του πολίτη βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος «επενδύει» επίσης στην παιδεία (επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα δημοτικό σχολείο στον Άγιο Δημήτριο) και στην ασφάλεια. «Θα ήταν καλό ο υπουργός Δικαιοσύνης να έρθει μια βόλτα εδώ για να δει την κατάσταση του μεγαλύτερου δικαστηρίου, αντί να αρκείται στο να επιτρέπει στον Ρουβίκωνα να εισβάλλει στο Υπουργείο του», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ από την Ευελπίδων.

Θετικό αφήγημα

Η κυβέρνηση, σημειώνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, προφανώς και πρέπει να δέχεται σκληρή κριτική για τα πεπραγμένα της, ωστόσο οι πολίτες -κατά τις ίδιες πηγές- είναι απαραίτητο «να μπορούν να ελπίζουν στη ΝΔ». Είναι το θετικό αφήγημα που, όσο πλησιάζει το συνέδριο, τόσο πιο έντονα θα αναπτύσσεται από τα γαλάζια στελέχη. «Η θετική στήριξη είναι το ζητούμενο για την επόμενη μέρα. Και ζητάμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Να μας δώσουν τη δύναμη να εφαρμόσουμε ένα σχέδιο που θα κάνει καλύτερη την πατρίδα μας και τη ζωή των Ελλήνων», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προχθεσινή παρέμβασή του ενώπιον των τομεαρχών του κόμματος, δίνοντας το στίγμα της ρητορικής του επόμενου διαστήματος.

Την ίδια ώρα, επιμένει να προβάλλει το «φιλικό προς τις επενδύσεις» προφίλ της ΝΔ, σε αντίθεση -όπως υποστηρίζει- με αυτό των δύο κυβερνητικών εταίρων. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι εχθρική απέναντι σε κάθε είδους επένδυση. Ελληνικό, επενδύσεις από το Κατάρ, Unilever, Σκουριές, Αφάντου, Κασσιόπη», λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, που χθες σήκωσαν ψηλά στη ρητορική τους το θέμα της νέας αναβολής του ΚΑΣ για την επένδυση στον χώρο του πρώην αεροδρομίου. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με παρέμβασή του στο twitter, ζήτησε την αποπομπή της γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού και επικεφαλής του Συμβουλίου Μαρίας Βλαζάκη. «Αν έστω και στοιχειωδώς ο πρωθυπουργός εννοεί αυτά που λέει για το Ελληνικό, θα πρέπει να της δείξει την πόρτα της εξόδου», σημειώνουν στη ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v