Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μήνυμα Μητσοτάκη για «φυγή προς τα εμπρός»

Τι θα πει ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνεδρίαση των γαλάζιων τομεαρχών. Η κριτική στη συγκυβέρνηση και το γαλάζιο θετικό αφήγημα. Επιμένει σε παραιτήσεις Καμμένου - Κουρουμπλή.

Μήνυμα Μητσοτάκη για «φυγή προς τα εμπρός»

Το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής που θα ακολουθήσει η ΝΔ κατά το επόμενο διάστημα μέχρι και το συνέδριο Αρχών και Θέσεων του κόμματος στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να προσδιορίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή συνεδρίαση των γαλάζιων τομεαρχών υπό την προεδρία του.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ασκήσει νέα δριμεία κριτική στη συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, ωστόσο θα επισημάνει στους σκιώδεις υπουργούς του ότι, κατά τις δημόσιες παρεμβάσεις τους, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στο θετικό αφήγημα του κόμματος για την έξοδο από την κρίση. Ουσιαστικά, σε συνέχεια του μηνύματος που εξέπεμψε ο ίδιος από τη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης θα σημάνει τη «φυγή προς τα εμπρός» που θέλει για το κόμμα του, στηριζόμενος στο παραγωγικό μοντέλο οικονομίας που είναι προσανατολισμένο στη μείωση των κρατικών δαπανών, με εμπροσθοβαρή μεταρρυθμιστική πορεία και με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων. 

«Αποποινικοποιούμε το κέρδος, εφόσον φέρνει νέες θέσεις εργασίας και στήνουμε δίχτυ προστασίας προς τους πιο αδυνάμους», αναφέρει στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος θα μιλήσει στους τομεάρχες για την ανάγκη μιας σύγχρονης δημόσιας διοίκησης στην υπηρεσία του πολίτη, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε κάθε τομέα της καθημερινότητας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει, κατά τη συνεδρίαση, ότι όλα τα γαλάζια στελέχη θα πρέπει να συμμετάσχουν στην προσπάθεια εξωστρέφειας της παράταξης, πάντα δίπλα στον πολίτη και χωρίς να μένουν πίσω οι καταγγελίες για τα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης. Στην προχθεσινή, άλλωστε, ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν απόλυτος: «Διπλές πλειοψηφίες, τέλος, επιλέξατε τον Καμμένο, θα μείνετε με τον Καμμένο», διεμήνυσε προς τον Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας ότι από εδώ και πέρα η ΝΔ δεν θα ψηφίζει διατάξεις, ακόμη κι αν συμφωνεί, εφόσον αυτές δεν στηρίζονται και από τον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο, τους ΑΝΕΛ.

Παραιτήσεις

Η ΝΔ χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ως «όμηρο» του υπουργού Άμυνας και μόνο τυχαίο δεν θεωρεί ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων τελικά θα στηρίξει το νομοσχέδιο που εισήχθη χθες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για συζήτηση και το οποίο δίνει τη δυνατότητα αλλαγής φύλου με μια απλή δήλωση. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στην παραίτηση του κ. Καμμένου αλλά και του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, με αφορμή τους χειρισμούς του στο θέμα της ρύπανσης του Σαρωνικού.

Την ίδια ώρα, δια του τομεάρχη Οικονομίας Χρήστου Σταϊκούρα, η ΝΔ εγκαλεί την κυβέρνηση και ειδικά το οικονομικό επιτελείο της για «λάθη και παραλείψεις»  στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης περιουσίας του Δημοσίου. Κι αυτό, όπως λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, «γιατί η αβελτηρία, οι ιδεοληψίες και οι αντιφάσεις της κυβέρνησης επηρεάζουν αρνητικά την εξέλιξη του προγράμματος». Αναφέρουν χαρακτηριστικά «αναντιστοιχίες σε επίσημα κείμενα αναφορικά με τον στόχο εσόδων από αποκρατικοποιήσεις για το 2017 και το 2018», ζητώντας συγκεκριμένες εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό.

Όσον αφορά τις τράπεζες, η ΝΔ εκτιμά ότι η χώρα μας θα πρέπει να αποφύγει μία νέα ανακεφαλαιοποίηση. Η τελευταία που έγινε, σημειώνουν κομματικές πηγές,  «κόστισε την ιδιοκτησία των τραπεζών και ακόμη χειρότερα, χρήματα που θα έπαιρναν πίσω οι Έλληνες φορολογούμενοι, ένα μεγάλο κομμάτι από τις προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις».  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v