Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Παιχνίδι» του Μαξίμου με τις δημοσκοπήσεις «βλέπει» η ΝΔ

Η επαφή Μητσοτάκη με τους πολίτες και η βελτίωση ποιοτικών δημοσκοπικών στοιχείων. Προσέφυγε στο ΕΣΡ για τις εταιρίες ερευνών. Βεβαιότητα για τη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές.

«Παιχνίδι» του Μαξίμου με τις δημοσκοπήσεις «βλέπει» η ΝΔ

Τα επόμενα βήματά τους δρομολογούν στη ΝΔ, μετά την τριήμερη γαλάζια απόβαση στη ΔΕΘ. Το στοίχημα της συμπρωτεύουσας, εκτιμούν, κερδήθηκε και πλέον ο μεγάλος στόχος, σύμφωνα με συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι το μήνυμα που εξέπεμψε από τη Θεσσαλονίκη να διαδοθεί από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα. «Μόνο μέλημά μας είναι η διαρκής επαφή με τους πολίτες», σημειώνει η ίδια πηγή, προαναγγέλλοντας έναν νέο γύρο εξορμήσεων του προέδρου της ΝΔ σε Περιφέρεια αλλά και Αττική, σε χώρους εργασίας και όχι μόνο.

Με αυτόν τον τρόπο, στο γαλάζιο στρατόπεδο θέλουν να αναστρέψουν και το πιο δυσάρεστο ποιοτικό χαρακτηριστικό των δημοσκοπήσεων που έχουν στα χέρια τους, το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρίσκεται τόσο κοντά στην κοινωνία όσο ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν ήταν τυχαίες οι συνεχείς αναφορές του προέδρου της ΝΔ κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο σε συγκεκριμένα πρόσωπα -επαγγελματίες, ανέργους, φοιτητές και αγρότες- που είχε συναντήσει στις κατά καιρούς περιοδείες του και περιέγραψε με ιδιαίτερη γλαφυρότητα.

Στόχος του, οι ακροατές του να δουν στα πρόσωπα των συγκεκριμένων παραδειγμάτων τον εαυτό τους και σε αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη, «έναν πολιτικό που τους λέει την αλήθεια και δεσμεύεται ενώπιόν τους για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα και τον καθέναν χωριστά».

Παράλληλα, θα συνεχιστεί η σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, όπως έγινε χθες, με σχόλιο για την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο. «Ο κ. Τσίπρας σκυμμένος, μουντός, αδύναμος και κουρασμένος. Οι πολίτες δεν τον ακούν, οι υπουργοί του δεν τον πιστεύουν. Φιλότιμο για τις ευθύνες τους δεν διαθέτουν. Το θέαμα θλιβερό. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα», ανέφερε η λακωνική ανακοίνωση της Πειραιώς, η οποία παρακολουθεί με μεγάλη καχυποψία τις δημοσκοπικές έρευνες που βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας.

«Κυβερνητική προπαγάνδα»

Μετά το non paper του ΣΥΡΖΑ, που έκανε λόγο για «κατάρρευση του δημοσκοπικού αφηγήματος της ΝΔ», με αφορμή στοιχεία δημοσκόπησης εταιρείας εκτός συστήματος πιστοποίησης, κομματικές πηγές κατηγόρησαν την «παρέα του Μεγάρου Μαξίμου».

Και αυτό διότι «για μεγάλο διάστημα κατήγγειλε συλλήβδην τις εταιρείες δημοσκοπήσεων και τώρα βγάζει non paper χρησιμοποιώντας στοιχεία μιας άγνωστης εταιρείας εκτός συστήματος πιστοποίησης, εκτός ΣΕΔΕΑ, εκτός οποιουδήποτε ελέγχου, χωρίς καμία παρουσία και εκπροσώπηση». Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «κυβερνητική προπαγάνδα χωρίς όρια» και σήμερα προσέφυγε στο ΕΣΡ, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση της νομιμότητας στη διεξαγωγή και δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων.

Πολλή κουβέντα προκάλεσε εξάλλου η σιγουριά με την οποία εμφανίστηκε ο κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη όσον αφορά στην επαναδιαπραγμάτευση με τους πιστωτές. Χθες, μια σειρά κορυφαίων στελεχών, με δημόσιες παρεμβάσεις τους, θέλησαν να ενισχύσουν αυτή την άποψη, την οποία στηρίζουν στην «αξιοπιστία» που εκπέμπει ο πρόεδρος της ΝΔ. «Ακούω συχνά το ερώτημα: Θα αφήσουν οι δανειστές τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μειώσει τους φόρους; Και απαντώ: Ναι. Όταν έχεις πρωθυπουργό που ξέρει να διαπραγματεύεται και να φέρνει αποτελέσματα, οι δανειστές αναγκάζονται να αποδεχθούν την πραγματικότητα», τόνισε χθες ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ και ο άλλος αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος:

«Οι συμφωνίες δεν είναι γραμμένες σε πέτρα... ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα πριν ζητήσει από τους δανειστές να αντιμετωπίσουν τη χώρα όπως την Κύπρο και την Ιρλανδία», σημείωσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v