Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τον τρόπο εκλογής του νέου αρχηγού αναζητούν στην Κεντροαριστερά

Τι έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Αλιβιζάτου. Η οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό… ενώνει τους υποψηφίους. Αγώνας δρόμου για τις 1.000 υπογραφές.

Τον τρόπο εκλογής του νέου αρχηγού αναζητούν στην Κεντροαριστερά

Χωρίς… λευκό καπνό όσον αφορά στη διαδικασία εκλογής του αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ολοκληρώθηκε και η χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας υπό τον καθηγητή Αλιβιζάτο.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε εκτενώς η δυνατότητα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψήφου, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες για τη διασφάλιση της εγκυρότητας αυτής, κάτι που σημαίνει ότι στο τραπέζι εξακολουθεί να βρίσκεται και η κλασική μέθοδος της κάλπης. Η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την προσεχή Τετάρτη, όταν η Vodafone, η μοναδική εταιρεία η οποία έχει ενδιαφερθεί να οργανώσει τη διαδικασία, αφού επεξεργαστεί και επιπλέον στοιχεία τεχνικής φύσεως που ζήτησε και θα λάβει, στη συνέχεια θα παρουσιάσει την πρότασή της.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να υπάρξει online διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων, όπου θα στηθούν κάλπες, δηλαδή να επικοινωνούν μεταξύ τους ώστε να διαγράφεται ο κάθε πολίτης που θα ψηφίζει και να αποφευχθούν τυχόν διπλοσταυρίες.

Επίσης, εγκρίθηκε ένα σχέδιο δεοντολογίας το οποίο θα πρέπει να τηρήσουν οι υποψήφιοι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ ανοιχτά παραμένουν τα ζητήματα του μητρώου, των οικονομικών των υποψηφίων και των debates.

Κατά τα άλλα, κατά τη χθεσινή μέρα κυριάρχησαν οι αντιπολιτευτικές φωνές των υποψηφίων για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό. Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης μετέβησαν στον «τόπο του εγκλήματος», ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε σχετική ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Η Κεντροαριστερά θα πρωταγωνιστήσει το επόμενο διάστημα», εκτιμά η Φώφη Γεννηματά. «Θα κάνουμε τη μεγάλη πολιτική ανατροπή για να εξασφαλίσουμε μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση στον τόπο και αυτό θα το πετύχουμε μέσα από την αυτόνομη πορεία που έχουμε χαράξει και στην οποία θα μείνουμε πιστοί», τονίζει.

«Συμμαχία των προθύμων»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προσκάλεσε τους διαδικτυακούς του φίλους να έλθουν σε επαφή μαζί του. «Δώσε εδώ ένα σήμα», σημείωσε, χρησιμοποιώντας τον όρο «Κέντρο» (και όχι Κεντροαριστερά) και καλώντας μάλιστα στη γιορτή του τους κατοίκους όλης της περιοχής πέριξ των γραφείων του Ποταμιού.

«Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε μία μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, όχι τη… συμμαχία των προθύμων», δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης (Athens Voice), εκτιμώντας ότι «δεν αξίζει στους πολίτες να καθηλώνονται μεταξύ του λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ και των υπερσυντηρητικών αντανακλαστικών της ΝΔ» και χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως «ντεμέκ Κεντροαριστερά».

Ο Γιάννης Ραγκούσης διαμήνυσε ότι «εάν με εκλέξουν οι πολίτες, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα πάρει από εμάς ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν θα γίνει η Κεντροαριστερά τσόντα της ΝΔ», πρόσθεσε, ενώ σε εκδήλωση- συζήτηση για το μέλλον της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη συμμετείχε ο Γιάννης Μανιάτης.

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε, είμαι αθεράπευτα αισιόδοξος. Από το καλοκαίρι του '15 δημιουργήσαμε τη ΔΗΣΥ, τώρα πάμε για το Κίνημα των Προοδευτικών Πολιτών», σημείωσε ο πρώην υπουργός που υποστήριξε ότι οι πολίτες «θα έχουν τη ευκαιρία να σηκωθούν από τον καναπέ και να πιστέψουν ξανά στην αλήθεια, μετά τα τερατώδη ψέματα του Τσίπρα».

Την ίδια ώρα, αγώνα δρόμου δίνουν οι υποψήφιοι αρχηγοί ώστε μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου να έχουν καταθέσει τις 1.000 απαιτούμενες υπογραφές. Μέχρι σήμερα το έχουν κάνει η Φώφη Γεννηματά και ο Γιάννης Ραγκούσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v