Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ο πρωθυπουργός θα κρίνει» για τον Π. Κουρουμπλή

Το «λογοπαίγνιο» του υπουργού Ναυτιλίας και η τοποθέτηση του Δ. Τζανακόπουλου. «Tο σχέδιο έκτακτης ανάγκης μπήκε σε εφαρμογή 16 λεπτά μετά το συμβάν». Επίθεση από Μητσοτάκη.

«Ο πρωθυπουργός θα κρίνει» για τον Π. Κουρουμπλή

Το Μαξίμου δεν θεωρεί... λογοπαίγνιο τη δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι θέτει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Αυτό προκύπτει από τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε (στον Real fm):

«Ο κ. Κουρουμπλής είπε το αυτονόητο, ότι η παραίτηση κάθε υπουργού είναι πάντοτε στη διάθεση του πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός θα κρίνει. Ενημερώνεται διαρκώς και θα ενημερωθεί και στο τέλος της διαδικασίας, για τον απολογισμό, και, νομίζω, ότι η κρίση του θα γίνει με τους όρους και τα κριτήρια που επιλέγονται για κάθε υπουργό».

Για την ουσία της υπόθεσης, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η κινητοποίηση του Λιμενικού και του υπουργείου Ναυτιλίας ήταν άμεση, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης μπήκε σε εφαρμογή 16 λεπτά μετά το συμβάν και κινητοποιήθηκαν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις.

«Η προσπάθεια γίνεται από την πρώτη στιγμή, υπήρξε άμεση κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων, έγινε άμεσα αίτημα και στη διεθνή οργάνωση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και μόλις έγινε αυτό εφικτό, ενεργεί και ένα σκάφος το οποίο για πρώτη φορά χρησιμοποιείται στις ελληνικές θάλασσες για την αντιμετώπιση τέτοιων ατυχημάτων, και η στεγανοποίηση του πλοίου έγινε σχεδόν αμέσως», πρόσθεσε.

Επίθεση από τη ΝΔ

«'Ηταν ένα λογοπαίγνιο. Είπα ότι κάθε μέρα είναι η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού, διότι έχω όλα μου τα χρόνια αγωνιστεί γι’ αυτό το δικαίωμα του πρωθυπουργού: δηλαδή να έχει κάθε μέρα τις παραιτήσεις όλων των υπουργών στα χέρια του» τόνισε, σε δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σχετικά με πληροφορίες ότι έχει θέσει στη διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτησή του. Ωστόσο ο ίδιος ο υπουργός μιλώντας σε συνέντευξη τύπου απέδωσε αυτή τη δήλωση σε συνεργάτη του.

Από την πλευρά του πάντως ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του υπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως «το λιγότερο που έχει να κάνει ο κ. Τσίπρας είναι να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του κ. Κουρουμπλή. Εμείς θα καταθέσουμε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή καθώς πρέπει να μάθουμε όλη την αλήθεια».

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη επίσης τους δημάρχους των περιοχών που έχουν πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα, σημειώνοντας «θέλω να συγχαρώ τους δημάρχους, που με δικά τους μέσα κινήθηκαν».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «πρέπει επιτέλους για μία φορά να αποδοθούν ευθύνες» και υπογράμμισε πως για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση εμφανίστηκε «απροετοίμαστη και ανέτοιμη να αντιμετωπίσει μία καταστροφή».

Και ενώ κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Π. Κουρουμπλή, ο Β. Κικίλιας έσπευσε να επιτεθεί: «Ο κ. Κουρουμπλής πρώτα υπέβαλε την παραίτησή του, μετά την ανακάλεσε! Αυτό δεν είναι κυβέρνηση. Είναι τσίρκο», έγραψε στο Twitter ο Β. Κικίλιας. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v