Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μήνυμα συστράτευσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τα ραντεβού με τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά. Πώς συσχετίζει την επένδυση στις Σκουριές με την οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού. Η δέσμευση για τους παιδικούς σταθμούς.

Μήνυμα συστράτευσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με όλα τα… βαριά χαρτιά πάνω στο τραπέζι αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κινηθεί τις τελευταίες μέρες πριν από την άνοδό του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το χθεσινό ραντεβού με τον Κώστα Καραμανλή και το σημερινό με τον Αντώνη Σαμαρά κρίθηκαν από τον πρόεδρο της ΝΔ ως επιβεβλημένα, προκειμένου να μεταδώσει προς πάσα πλευρά το μήνυμα συστράτευσης και ενότητας της ΝΔ για την αντεπίθεση που θέλει να σημάνει από τη συμπρωτεύουσα.

Ο κ. Μητσοτάκης, λίγα 24ωρα πριν από το κρίσιμο στοίχημα της ΔΕΘ και χωρίς ακόμα να έχει ολοκληρώσει τη γραφή της ομιλίας του (την οποία επιμελείται προσωπικά ο ίδιος), επιδίωξε να ανταλλάξει απόψεις με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς για όλα τα τρέχοντα πολιτικά ζητήματα.

Ιδίως, να ακούσει τις σκέψεις και τις προτάσεις τους τόσο για την αντιπολιτευτική τακτική απέναντι στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και για την προβολή στην κοινωνία των γαλάζιων προτάσεων. Οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς θα βρεθούν το βράδυ του Σαββάτου στο Βελλίδειο, στην καθιερωμένη ομιλία του κ. Μητσοτάκη προς τους παραγωγικούς φορείς, με τον πρόεδρο της ΝΔ να έχει φροντίσει να επιβεβαιώσει δημοσίως την εικόνα συνοχής της παράταξής του.

Η ωριαία συνάντηση με τον κ. Καραμανλή, σύμφωνα με συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, έγινε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του με τους δύο πρώην αρχηγούς της ΝΔ, στους οποίους εξηγεί τους άξονες όσων θα πει στη Θεσσαλονίκη, με έμφαση στις κυβερνητικές προτάσεις του κόμματός του για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια.

Σαρωνικός και Σκουριές

Η οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό έδωσε χθες μία ακόμα αφορμή στον κ. Μητσοτάκη για να επιτεθεί στην κυβέρνηση, συγκρίνοντας το συγκεκριμένο περιστατικό και τη στάση της κυβέρνησης με την υπόθεση των μεταλλείων στις Σκουριές. «Μπλοκάρουν την επένδυση στο όνομα της δήθεν οικολογικής ευαισθησίας. Αλλά αδιαφορούν για την καταστροφή στη Σαλαμίνα», ανέφερε με ανάρτησή του στο twitter, διατηρώντας τη σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή, την ίδια ώρα που 14 βουλευτές της ΝΔ, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, έκαναν λόγο για «υπονόμευση της επένδυσης στις Σκουριές», εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι «αγγίζει τον χρυσό και τον μετατρέπει σε κάρβουνο».

Όπως λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, οι συνέπειες από την πιθανή εκδίωξη της επένδυσης στη Χαλκιδική «θα είναι ανυπολόγιστες για τους εργαζόμενους που θα χάσουν τις δουλειές τους, για την οικονομία που θα χάσει 1 δισεκατομμύριο φόρους τα επόμενα χρόνια, αλλά και για την Ελλάδα ολόκληρη, καθώς το μήνυμα που θα σταλεί προς όλες τις κατευθύνσεις θα είναι εχθρικό για όλους τους πιθανούς μελλοντικούς επενδυτές και θα καταστρέφει κάθε ελπίδα ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας μας».

Στην ατζέντα μάλιστα η ΝΔ έχει προσθέσει και το θέμα του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και την αβέβαιη πορεία της εν λόγω επένδυσης. «Καθυστερούν και θέτουν σε κίνδυνο, μια επένδυση που θα φέρει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσει την εικόνα της χώρας. Ως εδώ τα ψέματα και η ανικανότητά τους», είναι το σχετικό σχόλιο του εκπροσώπου του κόμματος Βασίλη Κικίλια.

Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος που προσπαθεί να επιδείξει η αξιωματική αντιπολίτευση για τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χθες το απόγευμα συνάντηση με νέες μητέρες, στις οποίες επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι με κυβέρνηση ΝΔ κανένα παιδί δεν πρόκειται να μείνει εκτός παιδικού σταθμού. Υποσχέθηκε δε πως θα επιδοτήσει με voucher 180 ευρώ για δέκα μήνες όσα παιδιά δεν βρουν κάλυψη στις υφιστάμενες δημόσιες δομές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v