Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς κινείται η ΝΔ ενόψει ΔΕΘ

Το σύνθημα, η προετοιμασία και τα μηνύματα. Πού θα εστιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Πώς κινείται η ΝΔ ενόψει ΔΕΘ

Τη σκυτάλη από τον Αλέξη Τσίπρα παίρνουν αυτή την εβδομάδα οι επικεφαλής των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων που θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη για την καθιερωμένη παρουσία τους στη ΔΕΘ.

Σήμερα είναι η σειρά της Φώφης Γεννηματά και του Βασίλη Λεβέντη, αύριο του Πάνου Καμμένου, την Τετάρτη του Σταύρου Θεοδωράκη και του Νίκου Μιχαλολιάκου, την Παρασκευή του Δημήτρη Κουτσούμπα και το Σαββατοκύριακο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, λαμβάνοντας υπόψη και όσα είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Βελλίδειο και στη συνέντευξη Τύπου, χαράζει αναλόγως τη στρατηγική του και βάζει τις τελευταίες πινελιές στη δική του δημόσια παρέμβαση, με την οποία σκοπεύει να παρουσιάσει το όραμά του για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Σύνθημά του, η φράση «Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα», με το γαλάζιο επιτελείο να επιδιώκει να πείσει ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» και ότι μια πιθανή κυβέρνηση της ΝΔ «θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ».

Από το βήμα της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το επιτελείο του, θα καταθέσει συγκεκριμένες, κοστολογημένες και άμεσα εφαρμόσιμες θέσεις για τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας: τον τρόπο δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, την προσέλκυση νέων επενδύσεων, τη μείωση της φορολογίας, το «νοικοκύρεμα» της δημόσιας διοίκησης «με αξιοκρατία και αξιολόγηση, αλλά χωρίς απολύσεις», τη βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και των υπηρεσιών υγείας.

Νόμοι και θεσμοί

Ταυτόχρονα, θα εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, ο οποίος -όπως θα πει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- «παρά την επικοινωνιακή προσπάθεια να πείσει ότι όλα πάνε καλά, στην πράξη έχει φορτώσει με 100 δισ. τους πολίτες, επιβάλλοντας νέους φόρους και περικόπτοντας τις συντάξεις, συνεχίζοντας τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, διατηρώντας τα capital controls και… γονατίζοντας τη μεσαία τάξη και ειδικά τους ελεύθερους επαγγελματίες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στην αναγκαιότητα σεβασμού εκ μέρους όλων των νόμων και των θεσμών, ως αναγκαία προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία ενός κράτους δικαίου και για την προστασία καταρχάς των πιο αδύναμων πολιτών.

Στην κορυφή του κυβερνητικού σχεδιασμού της ΝΔ είναι η ιδιωτική οικονομία, από την οποία συναρτάται η παραγωγική Ελλάδα, σε συνδυασμό με τη δημιουργία ρευστότητας μέσα από ένα υγιές τραπεζικό σύστημα, καθώς και την αποτελεσματική αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων όπως το ΕΣΠΑ. Και όλα αυτά, λένε στην οδό Πειραιώς, μέσα σε ένα επενδυτικό περιβάλλον απαλλαγμένο από γραφειοκρατία, διαφθορά και αγκυλώσεις. Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, θα σημειώσει ο πρόεδρος της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, χρειάζεται «μια αποφασισμένη και τολμηρή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση».

Στο πλαίσιο της επιχείρησης προσέγγισης των πολιτών, κλιμάκια της ΝΔ, αποτελούμενα από τομεάρχες, βουλευτές, μέλη Πολιτικής Επιτροπής, Γραμματείες, ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ, την ΟΝΝΕΔ και τοπικά στελέχη, θα πραγματοποιήσουν κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας επισκέψεις σε πρότυπες αγροτικές μονάδες, εξαγωγικές επιχειρήσεις, καινοτόμες startups, βιομηχανικές μονάδες, ερευνητικά ιδρύματα, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης κ.α. σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v