Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στον Μακρόν

Το τρίπτυχο «μεταρρυθμίσεις, ρεαλισμός και ελπίδα». Η ανάγκη για μια «ισχυρή και περισσότερη» Ευρώπη. Ποιο είναι το τρίτο πρόσωπο που συνδέει τους δύο άνδρες.

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στον Μακρόν

Ήταν 17 Μαΐου του 2016, όταν στο Παρίσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γινόταν δεκτός από τον υπουργό Οικονομίας -τότε- της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, με τον οποίο επί μία ώρα, στο πρωινό γεύμα εργασίας που είχαν, συζήτησαν για τις μεταρρυθμίσεις, την έξαρση του λαϊκισμού και το μέλλον της Ευρώπης.

«Μπορεί να υπάρξει κοινό σημείο επαφής μεταξύ ενός κεντροαριστερού και ενός κεντροδεξιού μεταρρυθμιστή, όπως είναι οι κ. Μακρόν και Μητσοτάκης, αντίστοιχα», έλεγε αμέσως μετά συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος σήμερα θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει και πάλι τον κ. Μακρόν, με την ιδιότητα πλέον του Προέδρου τη Γαλλικής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Μακρόν στην τελική φάση των γαλλικών εκλογών απέναντι στη Μαρίν Λεπέν, θα επισημάνει στον Γάλλο πρόεδρο ότι η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε πολλές προκλήσεις, οι οποίες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με γενναιότητα και με τη συνεργασία όλων, δεδομένου ότι απαιτείται ένα νέο όραμα για το κοινό μέλλον.

Θα τονίσει, όπως έγραψε στη συγχαρητήρια επιστολή του προς τον κ. Μακρόν για την εκλογή του, την ανάγκη ότι «τώρα είναι η ευκαιρία για ισχυρή και περισσότερη Ευρώπη» και θα υπερασπιστεί την άποψή του περί συμπόρευσης των ευρωπαϊκών δυνάμεων «που μάχονται για την ελευθερία, την αλληλεγγύη και τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο επιτελείο του Μακρόν κατά την προεκλογική περίοδο βρισκόταν ο ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη -γιος της αδελφής του Αλεξάνδρας- Πιερ Γκουρντέν, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Γαλλία. Μάλιστα είχε ανεβάσει μετά τον α' γύρο των προεδρικών εκλογών μια φωτογραφία του με τον Μακρόν και εξέφραζε δημόσια την υποστήριξή του στον τότε υποψήφιο πρόεδρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v