Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To σχέδιο ΝΔ για αποδόμηση της παρουσίας Τσίπρα στη ΔΕΘ

Καθημερινότητα και επενδύσεις στην ατζέντα Μητσοτάκη. Η φιλοσοφία της ομιλίας του στο Βελλίδειο. Οι επαφές του στη Θεσσαλονίκη και οι παρεμβάσεις των γαλάζιων τομεαρχών.

To σχέδιο ΝΔ για αποδόμηση της παρουσίας Τσίπρα στη ΔΕΘ

Με τη σημερινή άνοδο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, η ΝΔ μπαίνει στην τελική ευθεία για την παρουσία του προέδρου της στη ΔΕΘ, το επόμενο Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Οι σχετικές προετοιμασίες συνεχίζονται σε πυρετώδεις ρυθμούς στο γαλάζιο στρατόπεδο, με τη στρατηγική που έχει επιλεχθεί να κινείται σε δύο επίπεδα. Αφενός, στην προσπάθεια αποδόμησης της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στη συμπρωτεύουσα στο τέλος της εβδομάδας και αφετέρου, στην ανάπτυξη του κυβερνητικού σχεδίου της ΝΔ, με έμφαση στην καθημερινότητα και την απάντηση στις αγωνίες των πολιτών για την επόμενη μέρα.

Ο κ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επαφών του ενόψει της παρουσίας του στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα συναντηθεί με τους παραγωγικούς και τους επιστημονικούς φορείς καθώς και με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας της Βορείου Ελλάδας, ενώ το απόγευμα θα ακούσει εργαζόμενους από τα Σωματεία της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός. Στόχος του, η ανάδειξη της ανάγκης προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα και των εμποδίων -όπως λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση- που θέτει σε κάθε τέτοια ευκαιρία η κυβέρνηση, «λόγω ιδεοληψιών και ανικανότητας».

«Άλλαξαν φρασεολογία, αλλά δεν άλλαξαν ούτε αντιλήψεις, ούτε πρακτικές, ούτε πολιτικές», υποστηρίζει ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης (Ελεύθερο Τύπο), επισημαίνοντας ότι οι «σύντροφοι» του πρωθυπουργού μπλοκάρουν την επένδυση στο Ελληνικό και υπονομεύουν αυτή στη Χαλκιδική. «Άλλα λένε και άλλα κάνουν. Δεν μπορούν να συμφιλιωθούν με ό,τι κινείται πέρα από τις ιδεοληψίες και τις εμμονές τους», σημειώνει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Κικίλιας αναφέρει (ΑΠΕ) πως «με τις φιέστες δεν στήνονται μεταρρυθμίσεις» και εκφράζει την εκτίμηση ότι η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θα είναι «μια ακόμα κοινότοπη ομιλία γεμάτη ψέματα, υποκρισία και θεατρινισμούς».

Την ίδια ώρα, με μια σειρά δημόσιων παρεμβάσεών τους, οι γαλάζιοι τομεάρχες βάλλουν κατά της κυβέρνησης όσον αφορά στον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου για τις συντάξεις, τις «ολονυχτίες» βίας στο κέντρο της Αθήνας, την αξιολόγηση στο δημόσιο και τα θέματα που προκύπτουν από το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τον τρόπο εισόδου σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Νέοι και μετριοπαθείς πολίτες

Το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνει στενός συνεργάτης του, είναι «λέγοντας πάντα την αλήθεια, να ξαναζωντανέψει την ελπίδα των πολιτών και να κάνει καλύτερη τη ζωή τους». Κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρόεδρος της ΝΔ θα αφήσει πίσω του το παρελθόν και τις εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα διενέξεις για να μιλήσει για το μέλλον, τις ευκαιρίες που μπορούν να δημιουργηθούν κυρίως για τους πιο αδύναμους, με αιχμή του δόρατος τη μείωση των φόρων σε συνδυασμό με την περικοπή των δημόσιων δαπανών.

Για την ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης δέχεται διάφορες εισηγήσεις, αν και, όπως συνηθίζει σε τόσο σημαντικές παρεμβάσεις, σε μεγάλο βαθμό την προετοιμάζει ο ίδιος. Στο επίκεντρό του στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρεθούν οι νέοι και οι μετριοπαθείς πολίτες, τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που θα κρίνει και τις επόμενες εκλογές.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει αύριο συνάντηση στο βιβλιοπωλείο-χώρο εκδηλώσεων Free Thinking Zone, επί της οδού Σκουφά, με επιτυχόντες των πρόσφατων πανελλαδικών εξετάσεων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ προγραμματίζει προσεχώς να συμμετέχει σε άλλη μια εκδήλωση-συζήτηση, αυτή τη φορά με νέες μητέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v