Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «φιλοεπενδυτικό προφίλ» Τσίπρα στοχεύει η ΝΔ

Πολλαπλές γαλάζιες παρεμβάσεις υπέρ των μεταρρυθμίσεων. Η πρόβλεψη Μητσοτάκη για τη στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου. Οι προτεραιότητες και η καθημερινότητα του πολίτη.

Στο «φιλοεπενδυτικό προφίλ» Τσίπρα στοχεύει η ΝΔ

Επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης με τις επενδύσεις βλέπει η ΝΔ. Στο γαλάζιο επιτελείο εγκαλούν τον Αλέξη Τσίπρα για «υποκριτική στάση», ιδίως το τελευταίο διάστημα, καθώς με τις επισκέψεις και τις δημόσιες παρεμβάσεις του, όπως τονίζουν, επιχειρεί να εμφανιστεί ως υπέρμαχος των μεταρρυθμίσεων, «παρ' όλο που δεν τις πιστεύει».

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλει σε καμία περίπτωση να παραχωρήσει αλλού την «πατρότητα» του συγκεκριμένου τομέα της οικονομίας, ο οποίος, σύμφωνα με κομματικές πηγές, είναι μέρος της ιδεολογικής ταυτότητας της ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να αντιγράψει στις εξαγγελίες του τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης», τόνισε χθες ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη δημόσια διοίκηση και ενώ ο πρόεδρος του κόμματος, κατά την ομιλία του στους γαλάζιους τομεάρχες, προέβλεψε για τη στρατηγική της κυβέρνησης: «Δεν θα μας εκπλήξουν, θα πουν ότι δήθεν τελειώνουν με τα μνημόνια, θα υποσχεθούν δουλειές από τη ΔΕΘ, την ώρα που στη Χαλκιδική υπονομεύουν μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις, την Ελληνικός Χρυσός. Θα στήσουν φιέστες για τις επενδύσεις που εμείς δρομολογήσαμε κι εκείνοι πολεμούσαν, όπως με την COSCO και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, και όπως πιθανόν θα κάνουν με την ΕΥΑΘ και την ΕΥΔΑΠ».

Αλλά και χθες, ο κ. Μητσοτάκης παρενέβη εις διπλούν στα ζητήματα των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων. Αρχικά συνομιλώντας με μεταπτυχιακούς φοιτητές του αμερικανικού πανεπιστήμιου Stanford, στους οποίους ανέφερε ότι «θα προχωρήσουμε σε μείωση των φορολογικών συντελεστών και περικοπή των δαπανών. Με ουσιαστικές αλλαγές στις διαδικασίες χορήγησης άδειας λειτουργίας στις επιχειρήσεις και με εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις που θα στείλουν “μήνυμα” στους επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια». Και στη συνέχεια, κατά τη συνάντησή του με τον πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Zou Xiaoli, όπου, σύμφωνα με την Πειραιώς, «επιβεβαιώθηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας, η οποία, ως γνωστόν, εγκαινιάσθηκε επί ημερών κυβέρνησης της ΝΔ». 

Η φιλοσοφία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζουν στη ΝΔ, «έχει στο κέντρο των προτεραιοτήτων του το πώς θα έρθουν δουλειές για όλους τους Έλληνες, πώς θα απελευθερωθεί η οικονομία, πώς θα προσελκύσει επενδύσεις, πώς θα μειωθεί η γραφειοκρατία και η αβάσταχτη φορολογία». Και αυτή είναι η φιλοσοφία πάνω στην οποία θα κινηθεί και κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη σε δύο εβδομάδες.

Προς το παρόν, πάντως, αυτός επιμένει να ασχολείται με τα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη, επιδιώκοντας να αναδειχθεί ως «η αξιόπιστη, εναλλακτική επιλογή που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλή μονοπάτια». 

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα θα βρεθεί στην Κρήτη, όπου με αφορμή το πλήθος των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων που γίνονται στο νησί, θα παρουσιάσει μια δέσμη μέτρων-προτάσεων του κόμματός του για την οδική ασφάλεια. Θα είναι η δεύτερη φορά μέσα στους τέσσερις τελευταίους μήνες που ο κ. Μητσοτάκης τοποθετείται δημοσίως  στο συγκεκριμένο πρόβλημα και ενώ αντίστοιχη προτροπή ενασχόλησής τους με την καθημερινότητα έκανε προχθές και προς τους γαλάζιους τομεάρχες, καλώντας τους να είναι πιο ουσιαστικοί και παρεμβατικοί και να εστιάζουν σε αυτά που απασχολούν τους πιο αδύναμους πολίτες. «Ο στόχος μας είναι απλός: Να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη», σημειώνει και είναι το μήνυμα που θέλει να προβάλλει προς τα έξω. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v