Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι… θερινές προτροπές Μητσοτάκη στους συνεργάτες του

Τι συμβούλεψε τα γαλάζια στελέχη ενόψει διακοπών. Συνεχείς οι επιθέσεις στην κυβέρνηση με άξονα την οικονομία αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών. Επιμένει στην πολιτική αλλαγή η αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι… θερινές προτροπές Μητσοτάκη στους συνεργάτες του

Να είναι διακριτικοί και να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα συμβούλευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους συνεργάτες του και τα κορυφαία γαλάζια στελέχη, λίγο πριν χωριστούν για τις ολιγοήμερες διακοπές τους. Στη ΝΔ κινούνται μεν σε καλοκαιρινούς ρυθμούς μετά την έντονη δραστηριότητα του τελευταίου διαστήματος και το κλείσιμο της Βουλής, την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο αυτό -όπως έχει διαμηνύσει ο κ. Μητσοτάκης- σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει απραξία. 

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια του τελευταίου πρωινού καφέ, προέτρεψε τα μέλη του επιτελείου του να είναι πολύ προσεκτικά ακόμα και εκτός των χώρων εργασίας, αλλά και να μην προκαλούν με τη ζωή και τη συμπεριφορά τους, αφού «πολλοί είναι αυτοί που με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα παραμονεύουν για να μας πλήξουν». Παράλληλα, τους ζήτησε να παρακολουθούν στενά την επικαιρότητα και, όπου χρειάζεται, να παρεμβαίνουν δημοσίως και να απαντούν ουσιαστικά και με ορθολογιστικά επιχειρήματα στην κυβέρνηση. 

Έτσι, χθες στο γαλάζιο στόχαστρο βρέθηκαν το υπουργείο Εργασίας για το ηλικιακό κριτήριο χορήγησης σύνταξης χηρείας, αλλά και για τη «δραματική μείωση μισθών και κυριαρχία των ευέλικτων μορφών απασχόλησης», ενώ έντονη ήταν και η αντιπολιτευτική ρητορική όσον αφορά την μεγάλη πυρκαγιά στα Κύθηρα.  

«Ο κ. Τόσκας ας δώσει εξηγήσεις στους κατοίκους των Κυθήρων για αυτά τα οποία ο ίδιος και η Κυβέρνησή του ευθύνονται», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, που έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το χρόνο εντολής για την απογείωση των πτητικών  μέσων, καθώς και για την ύπαρξη ή μη και άλλων διαθέσιμων μέσων για να καλύψουν το κενό πτήσης που θα προέκυπτε, είτε για ανεφοδιασμό καυσίμων είτε για την τεχνική υποστήριξη αυτών που επιχειρούσαν.   

«Μεγάλο στοίχημα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που το Σαββατοκύριακο βρέθηκε οικογενειακώς στην Σίφνο, επέστρεψε για δύο μέρες στην Αθήνα και από σήμερα και για δέκα περίπου μέρες θα ξεκουράζεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Κρήτη. Το πρώτο ραντεβού του με τους συνεργάτες του μετά τις ολιγοήμερες διακοπές έχει δοθεί για τη Δευτέρα 21 Αυγούστου, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς. Το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, ενώ θα πλησιάζει και ο χρόνος ανόδου του στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγάλα του στοιχήματα. 

Την ίδια στιγμή, η ΝΔ θα επιμείνει στην ανάγκη πολιτικής αλλαγής στον τόπο, προκειμένου να έρθει πιο κοντά η έξοδος από τα μνημόνια. «Οι εκλογές πρέπει να γίνουν διότι, όσο μένει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία, η Ελλάδα χάνει χρόνο. Και δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο», αναφέρει ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης, που εκτιμά ότι η κυβέρνηση «δεν έχει τίποτα να παρουσιάσει, παρά μόνο ένα ψευδές αφήγημα success story». 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο άλλος αντιπρόεδρος, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος επισημαίνει πως «όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση είναι ζημιά για τον τόπο. Η Ελλάδα χρειάζεται μια κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση με κορμό την Νέα Δημοκρατία. Γι' αυτό χρειάζεται και η πολιτική αλλαγή».

Υπογραμμίζει δε ότι το κόμμα του πρέπει να επικεντρωθεί, αφενός στο να καταδείξει ότι εκ του αποτελέσματος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και αφετέρου στο να προβάλλει ακόμα περισσότερο τις θέσεις της και τρίτον στο να προχωρήσει σε ανανέωση προσώπων με το να περιλάβει στα ψηφοδέλτιά της ανθρώπους νέους σε ηλικία και σε ιδέες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v